Två lass var det kvar att hämta hem. Visst var det lite varmt idag, runt 26 grader, men det skall bli ännu värre i morgon. Att köra traktorn är ingen större ansträngning och det lilla jobbet att lägga på bitarna hinner knappast skapa värmeslag.

Vis av skadan, har hunnit tappa en och annan pinne genom åren, så går jag numera efter principen att det inte är möjligt att binda för mycket. Dagens första lass redo för den långa färden.



Lasset följde snällt med hela nästan 300 m långa vägen. Så avlastning, en gallon vatten eller så och så iväg för det sista lasset. Även det skötte sig exemplariskt på hemvägen. Sextio meter hem, men 300 att köra.



Sålunda är jag redo för att kapa och klyva. Utrustningen blev framdragen och testad. Ett par korta, grova bitar med klar ryggskottstyngd låg i vägen så dom sågade jag upp i vedlängder där de låg. Klyven provkördes sen med en av de bitarna.




Sen plockade jag fram en bunt sågar för att tanka, dra igång, serva, och fila.



Partnern har alltid varit lite tjurig när den stått ett tag så den fick en sup på luftfiltret, sen rök den igång utan protester. Husqvarnan ville ha sina obligatoriska åtta ryck. Jonsereds 621 ville ha tio. Sen blåste jag luftfilter och blåste rent där det annars behövdes. Plockade ut 520:n som gjort tjänst nere i dungen och blåste rent och filade. Så tog jag till slut fram Homelite ZIP-6. Den behövde en sup på filtret för att starta, men sen lyckliggjorde den grannarna med sitt eminenta vrål.



Partner R19, Homelite ZIP6, Husqvarna 180S, Jonsereds 621, Jonsered 520SP. Känner mig ganska trygg att det alltid finns någon såg som kan kapa. Finns förresten några till fungerande i garaget om det skulle bli riktig kris.

Med tanke på vädret de närmaste dagarna så blir det nog kvällsjobb att kapa och klyva.

5 kommentarer | Läst 801 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tor 17 jun 2021, 22:26
Lyckliga grannar 😁👍
av totte tor 17 jun 2021, 22:56
Jo, vi har nya grannar sen i vintras och nu skall dom äntligen få veta vad det är dom har saknat i alla år 😇 🤣
av Jocke91 fre 18 jun 2021, 22:01
ZIP-6 har en ganska effektiv ljudriktare som borde kunna ge dina nya grannar en tydlig ljudbild 👍
av totte fre 18 jun 2021, 23:56
Ljudriktare var ordet 😀