Idag kom de och bytte utomhusenhet till värmepumpen. Kom vid ett-tiden och en timme senare var den klar och igång. Skulle behöva nån kall natt nu för att få testat att den verkligen ger vad den skall även då, vilket var just problemet med den förra. Men hittills verkar allt vara i ordning.

Borta i byn bor en kvinna som har vallhundar, border collies. Hon har två tidigare, gamle hannen Lexus som jag tror är 8 år, tiken Adela som bör vara på sitt tredje och nu blev det en valp till, Niva. Fick vi se igår när vi var ute på vår egen hundrunda. Dålig bild, tagen i motljus på lite väl stort avstånd.Vår är det kanske. Om inte så i morgon. Vi ligger precis på gränsen till det område där det blev vår idag efter 7 dygn med dygnsmedeltemperatur över noll. SMHI_s karta är för odetaljerad för att veta säkert, men som sagt i morgon blir det annars definitivt kan man utläsa ur kartan.

Inte mycket kvar av snön nu.8 kommentarer | Läst 413 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av erik tis 23 feb 2021, 20:32
Det var en söt liten krabat! Hoppas pumpen levererar nu, har tänkt sätta in en själv till nästa vinter.
av totte ons 24 feb 2021, 18:49
Instämmer, otroligt söt valp!

Än så länge funkar nya pumpen fint, få se framöver om det blir någon kall natt. Värmepump är bra, skaffa ett kvalitetsmärke från en firma med god service, tror det lönar sig i längden.
av svempus ons 24 feb 2021, 21:02
Vi kommer väl att "få" vår här uppe med i morgon tror jag om det inte ändrar sig totalt med tempen ute. i skrivande stund har vi +7,3 ute och nästan all snö borta nu bara där det har legat högar finns det kvar lite...
av totte ons 24 feb 2021, 22:09
Jo, det blev vår här idag enligt SMHI. Blir nog i morgon där hos er Svempus. En märklig natt här, det är 11 grader varmt vid kl 22. Samma här med snön, enstaka ploghögar och nån liten driva i helskuggigt läge annars helt snöfritt.
av Erre tor 25 feb 2021, 16:18
Vi hade 10 plus grader Igår kväll.
Inte många dagar sen det var 10 minus.

Hoppas inte värmen kommer för fort å hårt nu med bakslag efter någon månad.
av totte tor 25 feb 2021, 21:48
Håller med det är bättre våren får ta sin tid. Lite för fort just nu kanske, uppe över femton idag men det ser ut som det svalnar av nu och sen rätt rejält framåt nästa vecka. Fast det var skönt att snön försvann.
av Slurfi Igår, 01:03
Vi brukar säga här i byn att om snön ligger kvar vid midsommar då blir det en lång och kall vår.
av totte Igår, 13:03
Ha, perspektiven på årstider är förvisso lite olika i olika landsändar.