Som planerat så hämtade jag hem ett lass brädor idag från Önne Trä-& Byggvaror, som de korrekt heter. Tillhör Bolist-kedjan. Hittills är jag mycket nöjd. Tror brädorna kostade några tioöringar mer per meter än på Byggmax, försumbar skillnad och så mycket bättre ordning och reda här.

Var igår och frågade grannen Micke om att låna hans kärra, och det var ju, som vanligt, inga problem. Idag knackade det på dörren vid elva-taget. Det var Micke som undrade huruvida jag tänkt köra inom den närmaste timmen. Hade jag ju inte. "Bra", sa Micke, "då lånar jag min kärra en timme framöver". Så jag körde vid halvtvåtiden, ungefär som avsett. Ca 85 meter 22x145 råplan, 19 st brädor mellan 4,2 till 4,8 m blev det.



Hann också med att måla första strykningen med rödfärg på ett antal. Jag målar inte fler förrän de flesta av dessa är uppsatta. Jag vill ju inte rödfärga brädor som blir över och det skall det förhoppningsvis bli ett par.



Laddaren till DeWalten la av för ett tag sen. Tog isär och såg att en säkring gått. Lödde i en ny och den small med en rejäl blixt. Sådet är inre kortis nånstans. Hittade en ersättning på Batteriexperten för 700 och skickade efter, kom nu i morse med Early Bird, som kör ut paket till postlådan nattetid. Originalladdare om den går att få tag på är betydligt dyrare. Så nu kan jag ladda mina batterier till den skruvdragaren igen. Den är rejält stark, hade varit synd att skrota en fungerande maskin bara för laddarens skull.

6 kommentarer | Läst 1030 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Vardon tor 06 aug 2020, 08:11
Gör du som jag och skruvar panelen med?
av halvproffs tor 06 aug 2020, 08:21
Evigt rustande när man bor i hus och även har uthus att underhålla. Bo i lägenhet är ingenting för mig så när det tar emot att snickra o måla brukar jag tänka på lägenhet och då går det mycket lättare sen :-)

Är du rädd om tummen @Vardon? ;-)
av Vardon tor 06 aug 2020, 14:10
Ja och går fortare, blir bättre och lindrigare
av totte tor 06 aug 2020, 21:34
Nej i det här fallet så har jag spikat med tretum, mer om det i nästa inlägg.
av Slurfi tor 06 aug 2020, 21:40
Dewalt är fina grejer, jag är med i ett socialt forum som har en Dewalt användare sida och där blir man ännu mer inspirerad att köpa alla
möjliga och omöjliga Dewalt-maskiner samt att komplettera med andra märken som man har Dewalt-batterier på mha adapter.
av totte tor 06 aug 2020, 22:09
Min är rätt gammal, köpte den för 10 år sen med två NiMh-batterier, var nån kampanj på Jula av alla ställen. Det en batteriet gav upp för några år sen, då köpte jag ett nytt från Batteriexperten, har jag för mig. Sälva dragaren är fortfarande i toppform och reservbatterier finns att köpa om det skulle behövas.