Jag har börjat lite smått att träna Scilla på spårning. Inte för att hon skall bli nån proffsig spårhund utan mest som ett sätt att stimulera och få henne att jobba med nosen. Hon behöver allt hon kan få nu för att få utlopp för verksamhetslust och energi. En enkel början är att jag själv går upp ett spår och de första tio meterna lägger jag en hundgodis i varje spår, sen lite glesare och till slut inte alls. Sen väntar nån trevlig belöning där spåret tar slut. Första gångerna var det kanske knappt hundra meter. Det har gått hyggligt, hon är fortfarande för ivrig och tappar koncentrationen rätt vad det är, men i slutändan har hon hittat fram till belöningen, en liten hög med Frolic.

På väg hem från en spårträning. En spårsele hade jag liggande, vill minnas att jag köpte den till Dalmatinern vi hade för en hel del år sen.


Idag har vi spårat prinskorv. Jag drog en prinskorv på marken i ett snöre lite lagom vindlande spår på ett fält, kanske också runt hundra meter. Fortfarande är hon lite för ivrig och rusar på istället för att ta det lugnt och söka när det blir en vinkel, men till slut så lyckades hon nosa sig hela vägen fram till den hägrande korven.

I förrgår när jag tittade ut upptäckte jag att det var väldigt vad fåren ser magra ut. Kom ju strax underfund med att det berodde på att de är nyklippta.


I går kväll kom den första snön för säsongen. Skulle släppa ut jycken framåt midnatt och möttes av att det såg lite vitt ut här och där. Här en usel nattbild på snön som låg på toppen av grillen, som förstås stått ute i hopp om att sommarn inte är riktigt slut än.


På morgonen var allt borta utom en liten rand längst ned på bilrutan. Men så fram på förmiddagen så kom det plötsligt en by av stora flingor. Tur nog varade det inte länge.


4 kommentarer | Läst 465 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tor 07 nov 2019, 19:59
Du bor för långt norrut om du ska vara snöfri uppenbarligen.
Spanien nästa?
av Erre tor 07 nov 2019, 22:37
Bra med lite sysselsättning för Scilla.
Nyttigt att låta dom jobba lite med nos och huvud. 👍
av totte fre 08 nov 2019, 01:27
Hehe, jo det är ju fortfarande nordeuropa det här. Fast plus 45 grader på sommarn är inte heller så attraktivt.

Jo, Erre, det är exakt vad hon behöver, lite sysselsättning som ställer krav.
av Uvskogen tis 12 nov 2019, 06:12
Finns få saker som ser så eländiga ut som nyklippta får! Smala och frusna ser dom ut! :shock: :lol: