Min gamla röjare från 1990 - 91 går fortfarande utmärkt. På senaste tiden har den läckt lite på översidan tanken. Märks dels när man vänder den upp och ner för att dona med röjhuvudet, dels när den varit upphängd med motorn uppåt och det varit kvar en del i tanken. Så jag demonterade tanken idag och la i permatex runt alla gummigrejorna som skall täta.



Upptäckte i sammanhanget att luftfiltret gjort sitt. Skumplasten ramlar i bitar bara man tar i den.



Är nog knepigt att hitta ett nytt original nu för en över 30 år gammal maskin. Så jag vittjade en förpackning dammsugarpåsar på det alltid medföljande utblåsningsfiltret. Med några remsor av det och några små klickar kontaktlim för att hålla ihop det så fixades ett filter.



Även om jag försökt täta så fick jag idén att ändra förvaringen av röjaren i skjulet. En liten hylla på ena väggen och så ligger röjhuvudet på en befintlig bräda i andra kanten.



Köpte en ny vinsch och svetsade i en rörbit för att öka trumdiameterna, på samma sätt som jag gjort med den jag redan hade.



Monterade dit den idag på skogsvagnen som nu är redo för nya transporter.



2 kommentarer | Läst 873 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Rotvältaren tor 16 jun 2022, 11:00
Det där luftfiltret ser ut att vara ett likadant som jag köpte nytt till min Partner 405 så det borde gå att hitta ett nytt. Men ditt "custom de luxe" filter funkar nog minst lika bra så det är nog bara att köra 30 år till med det.
av totte tor 16 jun 2022, 12:17
Det klarar nog 30 år. Undrar om jag gör det.😇

Biligt var det i alla fall.