Vänstra dörren på redskapsskjulet hade sackat ner ett par cm i framkant. Behövde åtgärdas. Den smet under mothållet i överkant och det såg dessutom tråkigt ut.

Applicerade spakblocket med ett par kedjestumpar och drog åt.Så slog jag i ett par kilar ovanför strävorna för att permanenta lyftet. Skymtar om man förstorar bilden. Gned över det med en våt svamp sen så blev det lite rödfärg på kilarna.Om nån undrar varför dörrarna ser ut som de gör så beror det på att hela skjulet byggdes av begagnat virke från ett annan litet uthus som jag rivit innan. Finns inte en köpt träbit i huset. Till dörrarna hade jag nästan bara korta bitar kvar och då fick det bli denna lite speciella konstruktion. Sen fick jag takplåten också, så det har bara kostat skruv, spik och några lecastenar som det står på.

3 kommentarer | Läst 663 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Elmhult tor 15 jul 2021, 06:30
Man känner sig så nöjd när man rätat en dörr och det glider ihop fint. Snygg design på dörrarna. Min teknik jag lärt mig av far genererar inte lika snyggt utseende.
av Elmhult tor 15 jul 2021, 06:31
Man känner sig så nöjd när man rätat en dörr och det glider ihop fint. Snygg design på dörrarna. Min teknik jag lärt mig av far genererar inte lika snyggt utseende.
av totte tor 15 jul 2021, 15:07
Designen blev som sagt till av vad virke jag hade, men blev ju rätt bra kan jag tycka själv också. Och nöjd är jag nu!