Säsongen börjar närma sig sitt slut, har huggit en dag i veckan sen slutet av februari. Dagarna är långa nu, så man hinner bli rejält trött! Kul att man kommer upp i ett lass om dagen. Om det inte strular för mycket.



Myggen börjar komma fram nu också. Tranor har jag sett på ängarna, våren är på gång!

Upptäckte att min närmaste grannen hade snofsat till vår väg en bit. Blev fint!



Strul med elbilen igen, kom ett vibration/ljud helt plötsligt. Först för frugan, sen några dagar senare för mig. Ibland låter det inget, ibland låter riktigt högt, vågade inte ta den bilen längre. :( Provkörde lite för att se om det gick att bromsa bort det. När det väl återkom, så prövade jag att bromsa men fick ingen direkt effekt på ljudet.

Googlade liten och förslagen nu var att det var hjulen eller bromsarna. Bytte i alla fall till sommardäck, och körde en sväng utan ljud. Vi får se hur det går fram över.

Blev lite misstänksam på höger bak, när jag snurrade skivan så kom det ut rostdamm och blev en liten hög på golvet...


Kanske dags för nya skivor bak? De används ju knappast, elmotorn bromsar mest.

3 kommentarer | Läst 1315 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Erre tor 21 mar 2019, 20:29
Ta bort beläggen och putsa upp ytorna där beläggen sitter fast. Smörj med lite keramisk pasta. Så fastnar beläggen inte så lätt. Kolla så att det inte sitter fast på glidbultarna. Sen funkar det nog ett tag till med dom skivorna.
Byt beläggen om dom är slitna.
av totte tor 21 mar 2019, 20:53
Är ett problem allmänt med bromsar bak om man inte medvetet ser till att bromsa lite rejält rätt ofta. Om man bara småbromsar lite så tar oftast inte bakbromsarna alls.
av Mangan tor 21 mar 2019, 23:06
Körde 7 mil idag utan ljud eller vibrationer. Peppar, peppar...