Som jag skrev på annan plats så köpte jag en kombidunk i helgen på Zackows gård. Den är i riktigt hyggligt skick, men ett par små detaljer behövde åtgärdas. Sen var det en aning av gammal olja i oljesidan och såg ut som någon liten avlagring i bensinsidan också. Så den har fått stå ett tag med lösningsmedel. Sköljde ur idag och inspektion med ficklampa visar ren och fin plåt i botten nu.



Etiketten är nästan hel men hade släppt i kanterna. Den limmade jag idag. Använde Karlssons klister. I nutiden med alla omskrutna lim, supersnabba och/eller superstarka så glömmer man lätt av vilket otroligt bra lim det är för det som inte ställer extrema krav. Fäster på det mesta, tål bensin, oljor, lacknafta och en hel del annat och är absolut färglöst.

Hel och fin etikett, bara ett litet skrapmärke just i kanten på "O" i "KOMBI"



Så var den ena mässingshattens kedja av. Den länken som suttit lödd på locket var avbruten. Jag vek ihop en länk av en bit mässingstråd och lödde fast. Packningen saknades i ena hatten, klippte ut en ny av nåt silikongummi ur samlingarna.



Efter lite avputsning har dunken nu trätt i tjänst, fylld med fyra liter Aspen och två liter rapsolja. Mycket belåten att jag fick tag i den, helt rätt kärl för att tanka mina veteransågar.

Såna dagar som det är just nu, mellan 15 och 18 grader på dagarna och soligt så blir det ofta över 25 i växthuset. Det ligger ju mot väggen med dörr in i huset. Jag har provat innan att hålla dörren öppen och det har gjort lite, men nu kom jag på idén att hänga upp bordsfläkten i dörröppningen. Det gjorde skillnad, nu värms den nedre delen av huset upp rätt bra under dagen. Har hittills nu i september bara haft igång värmepumpen en enda gång, då ett par timmar.



1 kommentar | Läst 394 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs lör 24 sep 2022, 11:01
En sån dunk finns på skogen här. Snubblade på den för 30 år sedan och ställde upp den på en stor sten och där står den kvar än.