Första dagen på jobbet i måndags.
Fy fan.

Men sen var jag ute i skogen och bytte band på grävmaskinen. Nu kan jag ju inte ta i så mycket men moral support och leverans av verktyg från låda funkar ju. Gick mycket smidigare än förväntat. Det skulle visst krävas stora släggor och mycket svordomar för att få i bultarna som håller ihop banden. Det såg vi direkt att se gick trögt. Men om man tog bort den massiva mängd färg som letat sig in i hålen med en sliprulle gick det att skjuta in bultarna för hand och sen låsa dom med sprint.
Om det är något jag lärt mig av operationen så är det att man måste jobba smartare, INTE hårdare. För jobbar man hårdare går det åt helvete. Och det är bara dumt. Innan lyfte man tungt, slet med stockar och gick o röjde i skogen så man nästan fick krypa ut pga utmattning. För man är ju ingen jävla kärring!
Nej, men du blir en jävla krympling istället.

Granngubben var ett monster av styrka kommer jag ihåg. Lång, stor och naturligt stark. Han kunde bära ut massavedabitarna till vagnen snabbare än de kunde motivera att köpa en kran. Så han slet, med virke, med kor och med tjurar. Han skulle säkert gett sig på att ploga åkrarna om det vara funnits en vettig sele för människor på lantmännen.
Han jobbade på gården hela sitt liv. Hårt. Ingen fru skaffade han. Han var ju tvungen slita på gården då han var den starke.

En dag så fick han ont. Gick till doktorn. Doktorn sa att dina knän är dåliga. Du har slitit ut dom.
Men rediga män är inte kärringar så han körde på ändå. Med smärtstillande. Och mer smärtstillande.
En annan dag fick han andra problem. Konstiga problem.
Gick till doktorn. Doktorn sa att dina njurar är dåliga. Du har ätit för mycket smärtstillande.
Så nu blev det dialys. Nu kunde han inte slita mer. Men han försökte. Män är inga kärringar.
Sen blev han väldigt sjuk. Fick sitta i rullstol. Hemtjänst.
Fick sälja alla sina djur. Han hade inte så bra koll på det övriga världsliga förutom att jobba hårt. Så han fick en förmyndare. Han kunde inte hugga ved så han fick sälja traktorn för att köpa en värmepump. Han kunde inte byta tak så han fick sälja en bit mark för att lägga nytt tak.

En dag på väg hem från dialysen så åkte taxin till sjukhemmet istället. Han ville inte till sjukhemmet. Men doktorn har sagt att du måste åka till sjukhemmet.
Han kom dit, sköterskorna var trevliga och glada. Han fick god mat och han fick tvätta sig.

Han kom aldrig hem igen.

Katten hade ingen tagit hand om. Den var väldigt illa däran.

Jag var nere och sköt den.

Gubben hette Gunnar och han var min granne.

2 kommentarer | Läst 573 ggr

Mer om bloggaren

Elmhult

Proffshuggare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 23:46

Kommentarer

av totte ons 21 jul 2021, 12:53
En tänkvärd berättelse. Så många som förstört sig bara för fördomarna om vad en riktig karl är. Fortsätt att vara smart du, här på forumet är man inte kärring för att man har förnuft i skallen.
av halvproffs ons 21 jul 2021, 15:27
Både bra formulerat och tänkvärd blogg.