Jag tittade till min avverkning igår, söndag. Det var vilodag för förarna, bra det för det var plusgrader...

Än så länge ser bilvägen bra ut, men de har nog inte kört många lass.


Det var röta i granen, varken mycket eller lite utan mer normalt.



Basvägen är lite blandat, men det visste vi sen innan. De frågade om de skulle lägga i några lass ris, men då skull det bli bökigare att ta dit grävare sen för att ställa till rätta. Jag svarade att jag inte visste, så då blev det så här. Finns inte mycket till material heller?



I övrigt är det väl OK.



Gränsstenen hade de sprejat röd färg på nu, så den skall väl klara sig. Lite orolig att den redan har flyttats, men svårt att se i snön. Grämer mig att jag inte märkte ut den innan, jag är rädd om de få stenar som finns kvar.



Skall vi tro att en tredjedel är utkört? Den delen de är klara med verkar ha hållit bra, och de lägger en del ris där det behövs märker jag.



Detta är väl det "värsta" jag sett på hygget, varit ner i kanten på ett NO-området och tryckt ner. Ingen större fara som jag ser det.


Sa åt dem att lämna lite grupper om tallar, och så är det några blöta områden som är märkta NO som sparats också. De har försökt att spara dungar med gran också, tex den som nedanstående foto är taget i.



En del skog kvar. Nu skall det bli minusgrader resten av veckan, och även nästa vecka. Kan bli bra detta!



Min egen skogsmaskin fick sista skruven på plats, även om den var lite längre än original. Detta skall vara en ny version som ersätter den gamla. Hoppas den håller bättre! :)




Firade det genom att ge mig ut med traktorn på mossen, och sågade lite. Högg en vändficka för traktor med släp ute på mossen, men den var väl alldeles för liten (hade inte kärran med mig). 3 plus och snöblandat regn, blöt rätt igenom!



Två dagar nu med mosshuggning, vi får se hur det blir!

4 kommentarer | Läst 3805 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av totte mån 19 feb 2018, 18:36
Bra rapport med utmärkta bilder. Ser som sagt ut att gå riktigt bra, det glädjer en att se. Hoppas det håller i sig till slutet.
av Hanatorp mån 19 feb 2018, 20:24
Ser bra ut, trevligt att du är igång. år det ett stort område som avverkas eller en kombo med gallring?
av Mangan mån 19 feb 2018, 21:02
Det är ca 4 ha, ingen gallring där. Jag är och gallrar på vår gemensamma mosse, förresten.
av Hanatorp tis 20 feb 2018, 13:15
Akta dig så du inte trillar i torvgravarna! Jag har tänkt ta lite där också för att fylla upp till 10m3. Haft otur med traktorn. Efter service bara 15 kg tryck..... Nu på verkstad.