Återställning pågår. I stort sett klart inne på tomten. Vi väntar bara på elektrikern som skall koppla in pumpen permanent, men han är på husbilssemester nånstans nere i Europa. Påstås skulle komma hem i början av kommande vecka, vi får väl se hur det går med det. Pumpen går för tillfället kopplad med sladd från ett uttag på garaget.

Återställt. De gula ändarna är kabelröret till pumpen.


En extra liten matjordshög fick jag också. Sen bilden togs har jag kört undan två lass med tvåhjularen och lagt upp på en presenning och täckt över med presenning.

Återställning ute på betesvallen pågår.



Så nu har vi fullt fungerande avloppsanläggning. Tycker nog att de har jobbat mycket snabbt och bra och vad jag kan bedöma gjort ett fullgott arbete utan fusk och genvägar. Känns lite bättre att betala den ganska fruktansvärda räkningen då.

4 kommentarer | Läst 1143 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Suzuki Hasse fre 25 maj 2018, 23:08
Får man fråga vad det kostade då jag kommer få göra samma jobb inom en snar framtid
av totte fre 25 maj 2018, 23:50
Jo det får man. 90 000 spänn. Ganska mycket, beroende på att det ligger rätt otillgängligt för maskiner och omöjligt för lastbil. Bör kunna bli lite billigare om det ligger bättre till för att komma till med lastbil.
av Slurfi lör 26 maj 2018, 09:44
Väl dokumenterat och intressant bygge att följa som vanligt.
90 blad för nåt du sas skiter i är ju inget skoj alls men sån lättnad det måste vara
att ha det färdigställt så snabbt och elegant som det ser ut att ha gått ändå.
Och tur med vädret! Det får man verkligen vara tacksam för.
av totte lör 26 maj 2018, 21:23
Instämmer helt Slurfi! Avlopp kan synas vara en skitsak, men det är bara en aspekt av det.

Idag har han varit här en sväng och lastat upp merparten av de stora stenarna, enligt uppgift från hustrun på en vagn dragen av en blå traktor med en äldre herre som förare. Lite jobb kvar med återställningen ute på fältet annars allt i ordning.