Tycks vara en avgassystemssammanbrottsperiod just nu. För bara några veckor sen bytte jag avgassystemet på Xantian.

Idag for hustrun, med Peggan, in till Vä i ett ärende. En stund senare ringer hon: "Nu kan jag inte köra hem, avgasröret ligger på marken". Det blev alltså att rycka ut med Xantian, försedd med ståltråd, remmar och tänger. Visade sig att röret eller skarven framför bakre dämparen gått rakt av, varvid den, som är lite speciellt upphängd, vikit sig ner och släpar. Raskt och enkelt uppbundet med ståltråd så bilen kan köras hem. Låter lite morrigt just nu, och röret framifrån ligger på bakaxeln och skramlar.

Påföljande samtal till reparatör Anders i Hässleholm:
"Du vet vad vad jag rekommenderar".

"Jodå, att byta alltihop. Beställ och hör av dig när du fått hem så bestämmer vi när."

I såna här lägen är det praktiskt att ha två bilar och att jag hade Xantian besiktigad. Och en reparatör som Anders.

Inte mycket att gnälla över annars, kör man gamla bilar får man räkna med sånt. Kostar i vilket fall bara en bråkdel av vad det kostar att hålla sig med nånting relativt nytt.

7 kommentarer | Läst 1331 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan fre 09 apr 2021, 21:54
Vad tycker frugan om dina rosthögar? :D
av totte fre 09 apr 2021, 23:07
Hehe, så länge dom kostar mindre än servicen på en märkesverkstad för en lite nyare så duger dom.
av Mangan lör 10 apr 2021, 13:04
Bra fru! :-bd
av totte lör 10 apr 2021, 13:09
Javisst!
av Erre lör 10 apr 2021, 18:54
Så kan det gå.
Surt när det börjar rassla i asfalten. Men bilen får ett lite "tuffare" ljud.
Hoppas frun uppskattar det iallafall. 😁
av totte lör 10 apr 2021, 19:10
Min far stannade utanför affären i byn med avgasröret helt av framvid. Sa till gubbarna där att nu måste jag in till stan och få det här avgasröret ordnat. Då sa Lundell: "Det töcke ja då ente du sa göra, fö nu låte han då vida klämmigt!".
av totte mån 10 maj 2021, 16:36
Nå, det tog lite tid. Först var det så att Anders skulle bli färdig med att installera sin fina tvåpelarlyft och det tog några veckor innan det blev klart. Så kom det lite annat i vägen. Sen kör han numera med principen: Eftersom jag är pensionär så kan jag unna mig lyxen att bara arbeta med torra bilar. Så veckan som gick var det inte väder att köra dit. Men idag är det torrt och nu är det gjort. Lite bökigt att komma åt skruvarna till främre skarven annars var det problemfritt och tog en timme.