Äpplena har mognat tidigt i år tack vare all värmen som varit. Det var dags nu att plocka ner Katja från det gamla trädet innan alltför mycket ramlat ned.



I år gjorde vi äppelmos på det mesta.



Sommarpotatisen har hängt med ända till i förrgår, när jag plockade upp de sista. Igår tog jag ut fräsen och körde igenom landet. Nästa år blir det något annat där, det var tredje året i rad med potatis, så det är dags för ett byte.



Vi for ner till vår vanliga kantarellskog igår. Ganska uselt med kantareller var det, troligen helt enkelt avplockat. Men det snackas om att det är ett Karl-Johan år i år, det är rätt länge sen nu som det var nån fart på dom svamparna. Och Karl-Johan fanns det en hel del och rätt många ny fina exemplar. Har vi aldrig sett på den marken innan,





Det är trevligt att plocka svamp. Nackdelen är att den måste rensas sen, det är inte lika kul.


Var på en liten inköpsrunda i måndags. Ny brödrost, te och en fin tekopp med fat till hustrun, en krusbärsbuske och så skulle Scilla få en ny nalle. Den gamla hade blivit kvar ute häromkvällen när det sen regnade hela natten. Försökte torka den men efter ett par dygn började den lukta mögel. Man kan ju inte vara utan nalle anser Scilla. En sväng in på Erikshjälpen löste det problemet.



3 kommentarer | Läst 969 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tis 07 sep 2021, 21:24
Klart hunden ska ha ett gosedjur.
Plockar hon ur stoppningen som vår gör?
Leker med dom ett tag sen ska allt ut och sen är den inte rolig längre. 🙄.

Så det blir alltid några små gosedjur när man är på återbruk eller liknande.
av totte tis 07 sep 2021, 21:41
Jodå, det händer, men inte så målinriktat, mer slumpmässigt att det råkar åka ut. Vi lärde oss den hårda vägen för många år sen att man inte köper gosedjur som är stoppade med skumkulor utan med vadd. Det var hunden Malva som fick en ny kanin som sprack nånstans och sen var hela huset fullt av små skumplastkulor. Det känns när man tar i dom om det är sån stoppning.

Den förra nallen har jag sytt ihop ett antal gånger. Brukar sy med segelgarn, det enda som håller. Men hon har ett helt lite menageri, bruna valp, dalmatinern, tre kaniner och så nalle. Ju större ju bättre är hennes åsikt.
av Erre tis 07 sep 2021, 21:56
😂.

Vår förra hund plockade kirurgiskt ut ögon ur gosedjuren och lämnade på golvet. Sen ofta ett sprätt i halsen. Där drogs all stoppning ut. Enda gosedjuret hon var rädd om var en apa med långa armar och ben. Den fick vara. Slängde väl bra när hon ruskade runt med den.

Loke tok låter bara saker med en sån där inbyggd pipgrej vara ifred.
Resten slaktas. 😁