Ja, han som köpte grannhuset tar till radikala grepp. Det gamla golvet i huset var bjälkar lagda direkt i jord. Det har tydligen klarat sig rätt bra eftersom det är riktigt torr mark, men nu skall det bli annat av. Undrade just vad det var som brummade häromdan och måste förstås uppfylla min plikt som nyfiken granne och gå dit.

Tobias har en sån där förträfflig liten kompaktlastare. Hål i väggen har Andrej fixat, polacken som gör det mesta renoveringsjobbet. Tobias far Nisse kör lastarn och schaktar ut jorden. Där skall sen gjutas golvplatta.






Det där var i fredags, då när det blåste så eländigt hårt och kallt. Nu idag, söndag, blåser det förvisso en del men det har varit runt femton grader på dagen. Var hyfsat igår, lördag, men idag är det första dagen som det verkligen känns som riktig vår.

Blev plötsligt inspirerad för ett litet projekt av den där typen "nån-gång-när-jag-blir-riktigt-inspirerad". Plattgången på baksidan som varit rätt väl igenväxt och behövde kantskäras ordentligt blev äntligen av.



Vedhögen ligger där den ligger. Idén är att eldningssäsongen först skall trappa ner ordentligt. Sen skall jag stapla om kvarvarande ved i boden mot ena sidan och sen kan jag kapa, klyva och köra in det här och ändå komma åt den torra veden när det behövs en korg emellanåt.

7 kommentarer | Läst 1611 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi sön 05 apr 2020, 21:02
Nyfiken Granne är ett jobb som tarvar sin man.
Här i norra Lappland börjar vårvintern ha ett stadigt grepp om oss, soligt och fin fint.
av Erre mån 06 apr 2020, 06:03
Jäklar. Ingen fuskrenovering där inte.

Mm. Greja med grusgångar och plattgångar är inget man har konstant inspiration för att greja med precis. 😁
av lfq mån 06 apr 2020, 07:07
Alltid kul när det händer något hos grannarna. Lite inspiration kan det ju också framkalla.
Känner m8g lite efterklok ang. kompaktlastaren. Så skulle jag också gjort istället för att gräva ut för hand.
av totte tis 07 apr 2020, 20:01
Så sant Slurfi, man får inte ta lätt på sina plikter. Må ni njuta av er fina vårvinter där uppe!

Nej, Erre, här görs det riktigt ordentligt, tror att det blir ett toppenbra hus när det är färdigt. Om plattgångar håller jag helt med, tog mig över fem år att skaka fram lite motivation i det här fallet.

Undrar det lfq, du hade förstås fått riva delar av väggen för att få in maskinen, det har dom ju gjort här. Vi är hursom mycket glada för att grannhuset tas om hand ordentligt.
av Kse tor 09 apr 2020, 06:09
Önskar vi kunde skicka ner lite av våran femte årstid till er, vårvintern är årets bästa tid.
Även om jag vet att ditt intresse för snö är starkt begränsat. 😁
av Mangan tor 09 apr 2020, 09:02
Jag skulle nöja mig om du skickade ner er fjärde årstid, vinter.
av totte tor 09 apr 2020, 17:31
Tack, men jag avstår så gärna från alla årstider som innehåller snö.