Ett par dagar nu nästan utan regnskurar, kom ett par små stänk igår vid nå tillfälle. Igår var det grävarbete. Vi har haft en rosenrabatt som aldrig har blivit riktigt bra, tror att det är för torrt och hårt i botten där. Vad det än är, den har aldrig blivit riktigt frodig och vacker, så vi bestämde att avveckla och i stället göra ett buskparti.

Så jag har grävt och skyfflat om jord. Så hämtade jag en halv skottkärra fårdynga i en hög som finns i hagen. Skulle starta fräsen, startade på andra rycket och samtidigt fick jag startsnöret i näven. Nå det var bara att hålla den igång så jag fick fräst, så lagningen kan ske efteråt i lugn och ro.Den som tittar noga ser startsnöret hänga på styret.

Uppstädat och klart och ett par bitar av den gamla rabatten igenlagda med grästorv. Två schersminer, en snöbollsbuske och två fjärilsbuskar.Efter det jobbet var det mesta av dagen slut och det var jag själv också. Så veden fick ligga till idag. Men jag skruvade av starten på fräsen i alla fall och tog isär. Snöret hade gått av nästan ända inne så det gick att anända efter att ha klippt av ett par cm. Hade ändå inget nytt snöre hemma, så det får duga tills vidare. Skall notera att köpa hem några meter startsnöre så det finns i reserv.

Först idag var det gräsklippning, var ett stort behov. Efter senaste tiden regn så växer gräset ordentligt. Med det gjort och lite annat småpyssel avklarat så var det veden som skulle göras. Kört mest med gamle Partnerkuben, men några skär fick det bli med Homeliten också.Ett par timmars jobb så var allt klart. Återstår att städa och ställa undan.Cirka tio kubikmeter stjälpt är det inne i vedboden nu. Det klarar vi oss på över kommande vinter med goda marginaler. Traven som skymtar till höger är den torra veden som är kvar från förra året. Behövs en brasa ibland även denna årstiden, senaste dagarna med pinande blåst och måttliga temperaturer har det blivit eldat nån gång varje dag.4 kommentarer | Läst 625 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson tor 09 jul 2020, 22:43
Det där med startsnöre vet jag precis hur det är med...
av totte fre 10 jul 2020, 01:05
Jo, det verkar ju vara ett personlighetsdrag ...
av lfq fre 10 jul 2020, 07:32
Verkar vara hutlösa priser på startsnören, något jag erfor för något år sen. Det borde fungera med lite tunnare skotlina-
av totte fre 10 jul 2020, 19:23
Kollade Biltema, 35 kr för en 2,5-meters stump av 5 mm lina, blir 14 kr metern. Skotlina blir lite knepigt att hitta här i stan på metervara tror jag, Biltema har men bara i 20-meters längd och 6 mm grov.