Började ju med det i går och eftersom vädret var mycket lämpligt så var det bara att köra på idag. Tre timmar så var allt uppe, sorterat och tvättat och inne i källaren. Sammanlagt lite över 50 kg, varav knappt 10 blivit sorterade till sättpotatis. Så vi har drygt 40 kg att äta, räcker ett bra tag men knappast hela säsongen.Till vänster den gamla sorten Rosamunda, till höger längst fram mandelpotatis och bakom den finska sorten Siilki. I de skymda lådorna längst bak är det sätt av Rosamunda och Siilki.

Mandeln var tyvärr väldigt småvuxen i år, de andra två däremot rätt stora. Mycket skorv, kan skyllas på den mycket torra första halvan av sommaren. Skorven är i vilket fall bara ett skönhetsfel. Mycket lite röta, ett tiotal potatisar som kasserades för det.2 kommentarer | Läst 2924 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Jocke91 mån 09 okt 2017, 20:36
Ser ut som en bra skörd potatis. :-bd
av Kse tis 10 okt 2017, 06:49
Du måste skaffa större potatisland. "Kött och potatis det får man ju gratis" heter det ju. :grin: Ja eller så fick vi iaf lära oss när vi var små.
Annonser