Potatisblasten växer bra, däremot är det än så länge rätt tomt inunder. Lite mer värme nu skulle nog göra susen, den här kalla våren är det gräset som växer bäst. Potatislandet behövde hur som helst hackas och kupas så det gjorde jag i fredags.
Vinterpotatisen har jag inte satt än, det blir nog nu i veckan.

Idag skulle jag klippa gräset. Gick bra rätt länge. När det var bara lite grann kvar började klipparn att svaja i varvet och sen stannade den. Efter några tiotal sekunder startade den igen, lät normalt, men efter några meter klippning tappade den varvet och stannade igen. Det upprepades några gånger. Gick bra och kunde hålla varvet utan belastning, men så fort den fick motstånd och regulatorn drog på så storknade den. Felsökning alltså.

Om den startar lätt, går jämnt och fint och klipper bra några meter så säger det att problemet är inte tändningen, och det är inte inne i förgasaren utan det är matningen av bränsle till förgasaren som inte räcker till. När den stått ett ögonblick och bränslet runnit till så går den helt riktigt ett kort ögonblick. Dags för felsökning.Av med tanken först och kolla om det rann som det skulle ur kranen. Verkade så men för säkerhet skull blåste jag ut ordentligt.
Men den här bensinslangen ser inte riktigt frisk ut.Slangen byttes ut. Skruvade av flottörhuset och blåste ordentligt rent. Skruvade på tanken igen, fyllde bensin och testade att det rann ordentligt när flottören hängde ner. När jag skruvat ihop det hela så gick klipparen igen utan problem.

Jag hittade alltså aldrig den exakta orsaken. Att det var något som hindrade bränsleflödet är helt klart. Det troligaste är att det var någon flaga från slangen som delvis täppt till inloppet i förgasaren.

3 kommentarer | Läst 289 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tor 03 jun 2021, 09:36
Bra med uteslutningsmetoden. Jag har en likadan klippare som än så länge går utan problem men kanske värt att kolla slangen.
Mössen hade käkat upp det mesta av gummipumpen men med långfingrets hjälp fick jag igång den. Kom inte ihåg om det var hål i gummitoppen eller inte så jag köpte en med och en utan. Ska prova nästa gång jag är på gården.
av Erre tor 03 jun 2021, 20:07
Gutt att ha det lagat. Nu rullar den nog på resten av sommaren. 👍
av totte tor 03 jun 2021, 20:13
Tror det med, den motorn har alltid gått otroligt bra. En 30 år gammal gummislang må man väl acceptera som uttjänt.