Fårorna drog jag igår med fräsen. Idag satte jag potatisen, tidiga sorter. Magda, Princess, Rocket och Gourmandine. Blev ett par meter över så där stoppade jag ner några Rosamunda, en av våra vinterpotatissorter.




Så på med fiberduken igen för att få så varmt som möjligt.



Blev inte mer än en vecka senare än förra året, då satte vi den 2/4. Så vi hoppas väl att få egen färskpotatis till midsommar i år också. Den 5 juni plockade vi de första förra året så det finns ju en viss marginal.

Plötsligt mitt på dagen upptäckte vi att det inte fanns ström i matrummet. Märktes genom att vi plötsligt inte hade Internet, routern står nämligen där. Säkringen hade gått. Säkringsgrupperna här är lite underligt fördelade, den gruppen är uttag och belysning i matrummet och dito i tvättstugan/pumprummet som ligger vägg i vägg. Där står det ett par frysar. Så jag kopplade ur allt med tanken att sätta tillbaka säkringen, och sen plugga i grejorna tills säkringen ryker.

Icke så, säkringen gick direkt jag satte i. Fick sen en ingivelse, utanför ytterdörren sitter ett utomhusuttag. Det har jag använt för att leda ström via en skarvkabel till frostvakten i källaren. Kollade med min lilla testpenna, nä det var ingen ström där när säkringen var borta, så det uttaget är alltså av okänd anledning kopplat till samma grupp. Drog ur sladden där och se, sen höll säkringen. Tack och lov, det är inte ett dugg kul om en kortslutning beror på ett fel nånstans i den fasta installationen.

Konstatererade sen att skarvkontakten var full av vatten, och där hade överslaget blivit mellan stift och jordskena. Skulle vara ordentligt utomhusmaterial, men tydligen inte dugligt nog.

Nå uttaget på sladden är bortklippt och skrotat. Skall köpa ett nytt skarvuttag vid tillfälle.

5 kommentarer | Läst 4776 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 09 apr 2018, 20:11
Tidig potti, trevligt.
Elfel mindre kul, men skönt att du fann det fort osv.
av Kse mån 09 apr 2018, 20:42
Jo jag och Slurfi får nog vänta ett tag innan vi får potatisen i backen. Men det börjar närma sig, uteplatsen har redan tinat fram.
Fick hjälpa lite med spaden.
Bilagor
av Erre mån 09 apr 2018, 20:42
Nu undrar man ju om det inte var så här det gick till när du märkte det.
Att klösbrädan inte fick kontakt med nätet pga av att routern inte hade ström. :wink: :d

Snyggt jobbat med potatisen å strömmen. :-bd
av totte mån 09 apr 2018, 22:31
Kse: Riktigt fin vårstämning där ja. Men lite långt ner till potatislandet än.

Erre: Det var hustrun som skulle spela bridge med sina kompisar från US som klagade på att nätet var nere. Har ännu inte förfallit till klösbräda :d
Tackar!
av halvproffs ons 11 apr 2018, 09:12
Härligt att vara igång med vårbruket. Blev lite orolig ett tag när jag såg rubriken. Tur att det bara var materiellt. :mrgreen: