Mange ringde i förrgår och undrade om jag var intresserad av poppelved. Visst, men jag kan ju inte ha det här hemma om det är mycket, men det finns plats på Wrangelsdal, där Magnus har sin ved och en hel del andra grejor.

Det är en man, Ingvar, som har en firma med några anställda som har fällt en rad med gamla popplar i Vilan, ett av ytterområdena i Kristianstad. Han hade väl också åtagit sig att få bort allt, ringde till Magnus och hörde sig för.

Så vi åkte dit igår, jag hade släpkärran med. Visade sig att det var inte mycket att komma med, det handlar om nånstans bortåt 20 fastkubikmeter. Det var kapat i bitar på runt en meter, men det var grova grejor så det var inte nåt kul att försöka handlasta heller.

Beslutades att vi måste använda traktor och vagn, och att vi behövde en lastare. Så Magnus ringde till Ingvar och sa att vi måste ha en lastare. Efter att ha hämtat traktor och vagn kunde vi hämta lastaren på en hyrfirma. Två lass med traktor och vagn blev det igår.
Amerika-stubbar som synes. Avsikten var visst att det skall underlätta att ta upp stubbarna med grävmaskin. Huruvida det stämmer kan kanske diskuteras, men det är i vilket fall inte mitt problem.

Idag kunde jag tyvärr inte vara där, inbokad på annat sedan tidigare. Men en av de anställda hos trädfällaren skulle hjälpa till idag och Magnus har kört två lass till. Enligt honom är det ett par släpkärrelass kvar nu, får försöka ta det om några dagar.

Poppel är ju, liksom asp, ganska lätt och med rätt lågt värmevärde räknat på volym, men annars lätthanterlig och lätteldad så det är ingen dålig ved, bara att man får bära in lite mer.

5 kommentarer | Läst 2472 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Jocke91 tor 18 maj 2017, 09:58
Ser ut som att ni har lite att pyssla med framöver. Allt som går att elda med är ved sen hur effektivt det är är en annan sak.
av Erre tor 18 maj 2017, 11:18
Du är inne i ett vedstim nu! :d
av Mangan tor 18 maj 2017, 15:50
Den är lättkluven med yxa, poppeln. I alla fall balsampoppel.
av totte tor 18 maj 2017, 21:05
Balsampoppel är det inte, men lättkluven skulle jag gissa likväl.

Finns att göra ja nu när man hamnat i ett stim. Får väl inte STIM-pengar antar jag även om det låter en hel del när det skall sågas upp :roll: :roll: :oops: .
av isteskog tor 18 maj 2017, 21:19
Vednasare nästa, Totte! ;)
Annonser