Där är ett lite innerhörn på huset som aldrig håller sig snyggt. Gräset växer dåligt, men ogräs brukar växa i stället. Nu ett tag har inget växt, eftersom Scilla valt ut det till sitt främsta grävobjekt. Har tänkt ett tag att lägga plattor där, det har legat en liten hög med 25x50-plattor. Fick nu tummarna ut och satte igång jobbet igår.Gräset fick jag slänta ner emot, eftersom det luta uppför en en del. Torvade av, skottade bort ca en skottkärra jord och la tillbaka torven. Nu återstår att se om Scilla tänker göra nån ny grop i kanten. Senaste utgrävningen vara annars framför vedboddörren.

På kvällen gick vi en sväng bortåt dammen, fin kväll när vinden hade avtagit.Men sen dog vinden ut helt, det klarnade upp och i natt var det mer än tre minus. Gick riktigt illa åt blomningen på äppelträdet.

Idag har jag och Mange varit på Wrangelsdal och kapat poppelved. Den behöver kapas och klyvas nu, annars ruttnar den bort. Så var det också så att den stora ladan, där det legat framför väggen, skall repareras och veden var i vägen. Med oss var också Manges granne Börje, 87 år gammal men, som Mange sa, piggare än nån av oss.

Mange och jag sågade, Börje körde undan bitarna med en liten säckkärra bort till där klyven står. Vi har inte börjat klyva utan försöker såga upp alltihop och få det undankört. Ett lass på Manges släpkärra också.

Efter en stunds arbete, Börje till vänster och Mange sitter.


Fram mot slutet av dagens arbetspass. 621:an ligger och vilar sig.


Högen framför klyven, som skymtar bakom. På lördag tar vi ett ryck till och sågar upp resten, om allt går som det skall.


Igår kväll började en av brandvarnarna att pipa, indikerande dåligt batteri. Tänkte att den brandvarnaren nog är rysligt gammal och fann att den var gjord 2006. Plockade ner en av de andra, rena antikviteten, från 1994. Raskt beslut, i morgon, på hemvägen från vedsågningen far jag in på Jula och köper nya. Deras brandvarnare är helt OK. Tvåpack för 139, vi har tre i huset så jag köpte två såna. Satte upp dom tre nu på eftermiddagen och la in en i skåpet som reserv.6 kommentarer | Läst 505 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tis 12 maj 2020, 22:16
Samma problem med grävning här, det verkar ligga i generna hos retrievergänget. Och man måste ändå klippa klorna, ett jobb för tre personer på köksbordet. :twisted:
av totte ons 13 maj 2020, 13:21
Jodå, nästa grop var där nu på förmiddagen, till vänster om plinten till värmepumpen, när det nu inte gick i det inre hörnet. Inte helt ovänta kan jag väl säga.

Klippa klorna går rätt bra på den här, men jag gör det på golvet.
av halvproffs ons 13 maj 2020, 15:56
Om det är söderläge kan det bli en myshörna om den utökas?
Det blev en rejäl hög med ved. Poppel, hur är brännvärdet där?
Krutgubbar finns lite här o där. Äldst i vårt jaktlag är 89 i september och still going strong.
av totte ons 13 maj 2020, 16:12
Tyvärr inte mycket till myshörna, nordostläge så där är nästan aldrig nån sol. Funderar på att sätta ett lågt skärmtak över, en plats för leriga stövlar och sånt. Vi har ju ingen bra farstu eller veranda för det ändamålet. Bara lösa tankar än så länge.

Poppel är precis som asp. Aspen är nämligen också en poppel, Populus Tremula. Borde egentligen då heta "Darrpoppel" på svenska.
av totte fre 15 maj 2020, 00:16
Jomen, från förre ägaren som jobbade som bilreparatör. Funkar utmärkt.