Jo, skrev visst att den var på gång, då nån gång i maj. Varpå jag glad i hågen körde in för ombesiktning. Gick åt helsicke ordentligt. Först och främst så trampade han igenom bromspedalen och under bilen rann bromsoljan. Så tog dessutom inte den ena sidan med handbromsen trots nya kablar. Det var på håret att jag alls fick köra hem bilen.

Så det blev en ny runda hos Anders i Hässleholm. Fast det fick vänta några veckor, för den stackarn hade fått bältros. Nå han var mycket bättre nu så i måndags var jag där. Bromsröret som gett upp var förstås ett av de som går upp i vinkel framför och sedan ovanför tanken, idiotisk dragning kan man nog tycka.

Vi lyckades i alla fall att mata in ett kopparrör och komma åt det där uppe framför tanken och bit för bit böja ned. Sen var det enkelt fixat med skarvnipplar. Så satte vi på ett nytt bromsok på vänster bak. Inklusive första reparationsomgången så har det väl rakat iväg runt femtusen för arbete och delar. På en märkesverkstad hade det säkerligen varit minst det tredubbla. Anders vet var man köper delar med både rätt kvalitet och pris och som pensionär med egen verkstad tar han måttligt betalt för arbetstiden.

Ombesiktning idag utan anmärkning. Handbromsen tog så bra att han åkte av rullarna med en smäll. Så nu rullar den lille blå ett år till, om inget speciellt händer.

4 kommentarer | Läst 1073 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre tor 16 jun 2022, 20:00
Skönt att ha den igenom. 👍

Kämpar här hemma med svärfars äckliga buss. 🙄
av totte tor 16 jun 2022, 20:46
Jo, när man kör in för ombesiktning andra gången för att det har havererat bromsar så är det nära till fjärilar i magen, så det var en lättnad. Vad är det för otyg till fordon, den där bussen?
av Erre sön 19 jun 2022, 21:24
Mm.

Den har rullat på bra fram tills nu.
Airbag lampa, motorlampa, bränsleläckage och rost. 🤦.
av totte mån 20 jun 2022, 13:04
Tvi, tristare sortens problem. Det där med motorlampa får mig att drömma om när man hade en förgasare och en fördelare med brytare. Då visst man vad som skulle göras när den gick lite uselt.