Det växer nåt fenomenalt i det här klimatet och den fina mulljorden vi har här. Som tur är har vi kunnat vattna en hel del under den långa torkperioden vi haft, från början av maj och fram till för ett par veckor sen hade vi fått sammanlagt runt 20 mm. Nu har det kommit rätt skapligt, över 30 mm de senaste veckorna. Regnade bra igår, onsdag, vi fick 17 mm och idag var det dags att gå på med hacka. Tyvärr gillar också ogräset vatten.

Grönsakslandet fick sin omgång först. Assistenten kollas resultatet.


Sen kom det lite regn på sena eftermiddgen, men mot kvällen klarnade det upp och då drog jag ut fräsen, satte på kupplogen och drog igenom potatislandet. Det var sista gången, nu blir det snart så tätvuxet att det inte går att köra utan för stora skador på blasten.


Så till slut den ekomiska skörden, tobaken. Den växer nåt otroligt, bortåt 5 cm om dagen på höjden just nu, men viktigast är att bladen växer bra på längden och bredden. Gav den lite hönsgödsel idag för att den skall fortsätta hålla tillväxten framöver. Dröjer nog inte så länge nu förrän det blir fags att nypa tjuvskott. Så här skall plantorna se ut på kvällskvisten, armar uppåt sträck, då är det tillräckligt med vatten.


Efter allt byggande är det avkopplande nu att kunna gå och påta i trädgården utan stress. Efter rivning av uterummet, som började i februari, växthusbygget, rivningen av det gamla uthuset med åtföljande markarbete och så redskapsskjulet så började jag bli närapå lite less på byggjobb.

På lördag - söndag är det Tändkulan i Degeberga, jag skall dit på söndagen har jag tänkt.

8 kommentarer | Läst 5046 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq fre 01 jul 2016, 06:57
Ja du har verkligen åstadkommit en hel del, roligt att se hur fint allt blivit.
av Erre fre 01 jul 2016, 07:00
Stiligt totte.
Välskött fastighet och trädgård!
Å tobaken växer bra med! =P~ =P~
av Uvskogen fre 01 jul 2016, 08:23
Tusan vad fint det ser ut i landen! Mycket inspirerande !!

Hur har ni det med sniglar, kålfjärilar och sånt otyg?
av halvproffs fre 01 jul 2016, 14:11
Ser verkligen fint ut!! Ekomisk skörd vad är det? Ska det vara ekonomisk skörd eller är det nått med eko-skörd? Tror att fingrarna har halkat på tangentbordet.
av Hugin fre 01 jul 2016, 14:45
Kanske en felskrivning som blev helrätt!? Ekologisk - ekonomisk = ekomisk?
av totte fre 01 jul 2016, 19:30
Ha, ekomisk, e-komik, förmodligen vad vi håller på med i "Skojigt/Galet" här på forumet. Nä, du har rätt Halvproffs, snubblade över ett par bokstäver, ekonomisk skall det vara. Snusodling, värd ca sextusen kronor per år.

Mördarsniglar har vi klarat oss ifrån. Kålfjärilar finns, men vi har inte odlat mycket kålväxter. Brysselkål har vi i år, men det gör inte så mycket om dom käkar upp en del blad på den. Största problemet i år, fåglarna drog upp sockerärtorna just när de kommit upp. Vi la ris på tills de fått lite storlek.
av Göt fre 01 jul 2016, 22:08
Gröna fingrar må jag säga att du har
av totte lör 02 jul 2016, 18:48
Det skall sägas att det är hustrun som har mest gröna fingrar, jag är dräng och gör allt grovjobbet.