Det är lite svårt att få till det ibland verkar det som. Som skrivet innan så blev det lite fördröjning med värmepumpen pga sjukdom och ett litet olycksfall.

Så var det där med bilrutan, skrev en rad om det för flera veckor sen om att kommande tisdagen skulle peggan få en ny ruta. Det var alltså tisdagen den 3:e november. Gjort upp med gode vännen Olle att han skulle hämta mig där. Dagen innan ringer det. Tyvärr, rutan som skickats hit från lagret var sönder när den kom, kan vi ta det på torsdag istället. Jaha, det var bara att acceptera och kunde sen konstatera att det var så bra att Olle kunde även på torsdagen. På torsdag förmiddag ringer det. Tyvärr, vår man i Kristianstad har blivit akut sjuk, så vi måste avboka tiden idag. Ny tid som erbjöds var torsdag den 19:e. Bara att åter acceptera och så avboka dagens träff med Olle.

I går, tisdag, ringer det igen. Det var den nu friske mannen på Carglass i Kristianstad som undrade om det skulle gå bra för mig att komma redan i morgon onsdag. Det var inte nödvändigt, men det skulle vara väldigt bra. Eftersom jag inte hade något särskilt så tackade jag ja. Och se på tusan, Olle hade inget särskilt för sig så det skulle funka bra.

Och tänka sig, strax för kl ett idag anlände jag och Olle, samt Scilla och Ares, Olles springer spaniel, till glasfirman. Så avlämnade jag nyckel och skrev på en skadeanmälan. Sen for vi hela gänget i Olles bil till ett ängsområde utanför stan och släppte hundarna och promenerade runt en bra stund.Så for vi hem till Olle, som bor i Vä, och fikade och pratade. Halv fyra kom ett SMS att nu är bilen klar. Så skjutsade Olle mig och Scilla dit, jag betalade och sen var det bara att åka hem. Nya torkarblad fick jag på köpet också.

Att ha en ny ruta är en upplevelse. Man fattar inte hur dåligt man sett innan förrän man kör hem i halvmörker och duggregn med ny ruta och nya torkarblad.

7 kommentarer | Läst 283 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq ons 18 nov 2020, 21:13
Grattis till nya rutan. Det borde bli bonus på försäkringen med tanke på hur ofta bilar har kolliderat pga dåliga rutor. Är det inte mörker och duggregn så är det småsprucken ruta i motljus. Ofta är man tvungen att hålla ut på vägrenen när mötande tror de äger hela vägen.
av Erre ons 18 nov 2020, 21:45
Gutt att få det gjort.
Alla småskador och gropar i rutan man får med åren gör mycket på sikten.
av totte ons 18 nov 2020, 22:42
Ja nu inser man att det har varit en gradvis försämring, så sakta att det inte riktigt märks. Så sätter man sig bakom den nya rutan. Första reaktionen är: "Men det är ju öppet ut!". Då inser man att man nog varit lite farlig på vägen.

Uppdaterat ovan med bild på Olle och Ares.
av Mangan tor 19 nov 2020, 16:16
Jag tror jag skall gå och putsa insidan av rutan nu...
av totte tor 19 nov 2020, 17:18
Hehe, jo det kan göra viss skillnad, det har jag märkt nån gång.
av halvproffs fre 20 nov 2020, 10:25
Jag brukar känna med handen om det verkligen är en ruta där. Skönt att det blev fixat till slut och att du ser bra ut!
av totte fre 20 nov 2020, 13:44
Ja se det gör jag ju!