Det är dags för en liten resa uppåt mellansverige. Skall starta på tisdag. I går la kupéfläkten i Xantian av. Åka utan fungerande fläkt vill man inte, framför allt inte nu framåt höstkanten när det ofta är dimmigt och fuktigt.

Så först ut med fläkten för att konstatera om fläktmotorn funkar. Ja efter att ha kollat säkringen förstås.


Det gör den, när den får 12 V direkt. Lite mätningar i bilen visar att det är ström framme. Således ligger det nära tillhands att misstänka transistorerna eller något annat i styrenheten, är nämligen kända för att ställa till problem. Hinner jag då alltså inte att undersöka, och än mindre få tag på grejor om det behövs. Det blev alltså en nödfix. Klippte matarkabeln och kopplade dit en kabel som går till en lös strömbrytare och sen tillbaka direkt till motorn. Så för tillfället så finns det alltså fläkt av och fläkt på. Det är egentligen inte nån skillnad mot hur det var innan, fläktstyrningen på den här har nog aldrig varit riktigt frisk. Nu har jag i alla fall fläkt att ta till om det behövs.


5 kommentarer | Läst 3248 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare sön 09 sep 2018, 20:11
Snyggt jobbat!
Men bilderna har det blivit nåt fel med..
av JensSkoog sön 09 sep 2018, 21:38
Har man en Xantia, så har man hög komfort och en jättebra bil på vägen, men
det kan ju vara smart om man kan några tjuvtricks när saker lägger av. :-bd
Skulle mena att du fixade det där aldels toppers, och om du inte planerar
byta in bilen skulle jag bara behålla brytaren som du har den nu. :wink:
av Erre sön 09 sep 2018, 22:31
Snyggt totte.
Hoppas resan blir bra. 👍👍
av totte sön 09 sep 2018, 22:32
Sådär ja, bilderna på plats. Tack, om det blev så snyggt vet jag inte, men om jag, som Jens föreslår, behåller konstruktionen så skall jag montera det hela lite snyggare i nåt hål i panelen och inte som nu i en plåtvinkel. Just nu var det bara fråga om att snabbt som attan få det att funka.
av halvproffs mån 10 sep 2018, 08:18
Vi gjorde exakt samma sak på en P. Partner för den fläkten la också av.