Nu är det två och en halv veckor sen förkylningen bröt ut. Hostar gör jag fortfarande men det har lugnat ned sig något och mestadels får jag i alla fall sova ordentligt på nätterna nu. Så livet känns som det sakta återvänder. Vi var t o m iväg en sväng i eftermiddags och hälsade på min kusin borta i Nymölla. Han och frun har två hundar, en flatcoated retriever och så hennes dotter, Disa, som är nästan exakt lika gammal som Scilla. Scilla och Disa hade mycket trevligt, medan morsan Bobbie mest spelade surtik.

Scilla är nu utnämnd till utbrytardrottningen. Spelar ingen roll hur tät häcken är, hon hittar alltid de svaga punkterna där det går att pressa sig igenom, fast det inte ser ut som ens en ekorre skulle ta sig igenom. Har tätat igen några hål innan, men så hittar hon nya ställen. Var inget att göra till slut, ingen idé med smålagningar. Bara att åka och köpa nät och näta igen hela insidan på häcken här framför huset. Åkte in till Jula i torsdags eftermiddag och köpte en rulle med 25 m. Satte upp på fredagen, trycker in det som det går i häcken och binder med ståltråd.



Så på fredag eftermiddag släpper jag ut hunden i tanke att nu är hon väl instängd. Häcken utmed trädgården nedanför är ju innanför stenmuren och där är det ju heeelt oooomöjligt att ta sig igenom. Illusioner är som bekant till för att tappas. Tio minuter senare finns ingen hund på tomten. Efter lite ropande kommer hon glatt knatande uppifrån grannens.

Lördag fömiddag blir det alltså ny resa till Jula och 25 meter nät. Tillbringar sen några timmar med att näta igen även den häcken.



Hon har inte rymt under hela söndagen. Hurra!

Det lät konstigt och det jag kunde skymta mellan träden utmed vägen i torsdags såg rätt konstigt ut. När det väl kom fram inom tydligt synhåll visade det sig att det faktiskt bedrivs underhåll på de stackars futtiga gatlyktor som finns här.


Just nu finns det inga betesdjur i hagen bakom vårat. Lammen som gått där sen tidigare i höstas åkte till slakt i veckan som gick. Tio av de totalt femton dåvarande kotlettaspiranterna på bild från september.


Men i slutet av månaden så kommer åtta tackor hit, när de betat klart i en liten hage på annat håll. Trivsamma djur att ha betande i grannskapet och så bra att hagen hävdas.

Apropå betesdjur så har ett par ganska nya kalvar tillkommit i den lilla flock av kreatur som går på gamla skolans marker inne i byn.


4 kommentarer | Läst 554 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 13 okt 2019, 22:32
😂
Unghundar är hopplösa.
Bättre när dom är en 8-10 år gamla och är för lata för att rymma. 😁

Skönt att du är på bättringsvägen.
av Blivande snickare mån 14 okt 2019, 15:51
Kotlettaspirant var ett skönt ord, det ska jag börja använda! :lol:
av Jocke91 mån 14 okt 2019, 21:20
Bra att hostan börjar ge med sig :-bd
Ska bli spännande att se hur länge det där stängslet stoppar er utbrytardrottning :lol:
av totte tis 15 okt 2019, 20:19
:oops: Inte alls länge. Har idag sysslat med lite mer förankring i botten. Det visade sig att det fanns ställen där hon kunde komma in under och pressa upp nätet och krypa igenom. Bundit mer med ståltråd i underkant och bankat i förankringspinnar på de ställen där det inte gick.

Det här är lite samma problem som att göra något idiotsäkert. Det går inte för idioter är så uppfinningsrika. Men jag är optimist, nu kommer hon inte ut :d