Det första att göra var att röja ut det mesta. Det som får vara kvar inne får stå i ett litet hörn, så kan jag lägga klart i mer än halva och så flytta på grejorna innan jag lägger klart. Trappan vid innerdörren skruvade jag loss och bar ut.



En del omfördelning av det gamla gruset.



Det var en liten upphöjning i bortre änden tidigare och när den togs bort så spred jag bara det gruset så det är några centimet högre där. Det skall det inte vara, utan tvärtom, för däråt skall hela golvet luta lite svagt. Det är ju så att när man hårdgör en yta så skapas ett problem att bli av med det vatten som tidigare kunnat tränga ned i marken direkt. Det behövs nu någonstans det kan rinna ut. En liten golvbrunn med rör ut ordnar det.




Med råämnet till golbrunnen på plats aå kunde banorna läggas ut och det underliggande gruset jämnas av lite grovt. Det skall alltså luta bortåt mot golvbrunnen och svagt från båda sidor till den bana som ligger en bit in, så det blir som en mycket ränndal.



Så på med det fina stenmjölet som jag hämtade igår och dra av det.



Det var så långt det blev denna söndag, sen gick jag in och lagade till en skink- och purjopaj.

3 kommentarer | Läst 596 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av erik sön 26 apr 2020, 21:38
Blir bra det där, gissar att det är viss brådska också, så årets plantor kan flytta in? Blir det mest ätbart, eller är växthuset en plats för rekreation bland blommorna?
av totte sön 26 apr 2020, 21:43
Rätt gissat, här gäller det att få färdigt! Känner hur något nafsar mig i hälarna :d

Det mesta blir ätbart, tomater, gurka, kryddor och vad som nu kan tänkas dyka upp mer. Lite blommor kan det bli emellan ibland.
av Erre mån 27 apr 2020, 19:39
Hur går det?
Har du hälarna i behåll? 😁