Inte så mycket att berätta, livet fortskrider i stillsamt tempo mestadels. Får snart ta och ge mig själv en spark i baken och komma igång, men vädret första halvan av månaden har inte storligen inspirerat. Blev ju lite bättre med några riktigt varma dagar och sen hyggliga temperaturer och framför allt inte frost varenda natt.

Vi har sålunda fått en del mer sått och satt.

Dill, persilja, sallad, några köpta plantor sallad. En rad persilja har som synes överlevt vintern. Tio köpta plantor sockermajs gömmer sig nedanför rabarberna. Har förresten blivit en rabarberpaj.Härnere är det sockerärt, märgärt, morötter, lök, palsternackor och rödbetor.


Grillen har varit igång vid ett par tillfällen. Ny elektrisk grilltändare inköptes, har haft en i ett par år som givit upp. Fick nu tag i en med lite bättre vinkel som passar bättre i en sån här klotgrill.Tomater utplanterade i säckar i växthuset och en gurkplanta i kruka. En chili köptes in.
Kryddodlingen begärdes utökad med ytterligare en pallkrage, den närmaste i bilden.För en dryg vecka sen gläntade jag på fiberduken över tidigpotatisen. Hade precis börjat att kika upp en och annan planta.Det hände mycket nu när det plötsligt blev en annan värme.Magda till vänster har kommit långt, Princess därefter inte långt efter. Almonda i de två högra raderna är lite senare och har kommit rätt ojämnt, men där är små skott uppe på mesta platserna där det ser tomt ut. Ogräset frodas fint under duken så det var att ta fram hackan.Blir en ordentlig kupning lite senare när det mesta vuxit till sig.

För jämnt en vecka sen fick Peggan sitt nya avgassystem. Gick utan komplikationer på ca en timme. Systemet kostar mig drygt 1700. Anders ville ha 300 för jobbet. Tokbilligt för att slippa ligga på rygg och försöka komma åt skruvarna till främre skarven som sitter rätt trångt till.

Nu skall jag snart ge mig ner till björkdungen i hagen med motorsågen för att ta ner några björkar som står och lutar och så släpa hem dom till ved sen så traktorn inte står och slöar till helt.

Jovisst, så måste jag passa på att gratulera vårt västra grannland på nationaldagen!

5 kommentarer | Läst 741 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog mån 17 maj 2021, 23:51
Tackar för det, Totte. Har varit ett långt dygn för mig med transport av dottern, men så ska det vara när dom firar studenten. Bättre än pirattaxi eller halvrusade grabbar med egen bil.
Trevligt att läsa om allt "bonden Totte" fixar till.
av Erre tis 18 maj 2021, 06:06
Snyggt totte.
Nu är det full fart. Så jag tycker du kan sluta att försöka sparka dig i baken. 😁

Gutt att bilen är i ordning igen.
av totte tis 18 maj 2021, 22:21
Tackar!

Du tar föredömligt hand om de dina Jens!

Nja nån riktig full fart har jag förvisso inte uppnått, bara styrfart. För den delen så har jag redan en liten sträckning i ett ben så det är väl bäst jag låter bli det där sparkandet, det blir nog bara värre.

Skulle bara byta ruta på den igen, blog/totte/trasiga-grejor-och-hela-grejor_b-8658.html. Sprickan har farit iväg en bra bit. Ytterst irriterande på en nästan ny ruta.
av tallen100 lör 22 maj 2021, 17:32
Brukar ta varmluftpistolen och tända grillen med, tar inte många sekunder innan glöden är där.
av totte lör 22 maj 2021, 22:29
Det är ju ett alternativ tallen, inte tänkt på. 👍