Stått stilla nu ett tag. Dels hade jag lite ont i ryggen, dels var jag på Zackows gård nu i helgen. Men nu har jag pillat på med detaljarbete som inte frestar på ryggen. Det är pumpspaken och sänkventilen som jag joxat med. Jag trodde först att det skulle gå med en spak direkt på domkraften, bara annorlunda vinklad än originalet. Det gick inte alls, kom i konflikt med bordkanter och tvärreglar så det blev inte nån pumprörelse alls i vissa lägen. Så det fick bli lite länkar i stället.Jag hade några kullänkar i en b-a-h-låda. För sådär tio år sen så fick jag tag på flera stora kartonger med skruv, mutter, brickor distanser av olika dimensioner och en massa andra små roliga detaljer, bl a dessa kul länkar. Det var en man som jobbade på ett företag som byggde rullstolar och andra hjälpmedel för funktionshindrade. Det här var en massa överblivet material som han fick köpa mycket billigt och som han sen sålde vidare till mig.

Så blev det en delad spak för att inte sticka upp över bordsytan. Sänkventilen löstes med en liten universalknut.
2 kommentarer | Läst 206 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson tor 22 sep 2022, 20:08
Ytterst finurligt i vanlig ordning.
av totte fre 23 sep 2022, 19:08
Tack! Fått dit ett par länkhjul som kan fällas ner. Samma som skars loss från domkraften. Det måste gå att flytta ekipaget, i varje fall utan tyngre last. Målat detta och reglagens axlar med primer och sen röd sprayfärg.

Hjulen uppfällda.


Pumpspaken används för att vrida ner hjulen och en avsågad M10 är spärr.
Bilagor