Så var ritningsjobbet gjort, till största delen. Började idag med metallslöjd på domkraften. Skruvat isär och plockat bort allt överflödigt var redan gjort häromdagen.Började med att skära bort öronen för de små länkhjulen.Så skar jag till två bitar 5 mm järn. Hittade ju en bit fyrkantsrör i vintras. Förträffligt material när det behövs lite grövre järn.

Bild


Bitarna är till för att förlänga lyftarmen och hålla två hjul. Hjulen är domkraftens egna små länkhjul. Svetsning pågår:En sprayburk med klarröd färg fanns sen gammalt i skåpet. Vad jag har haft den till minns jag inte nu, men den är praktiskt taget identisk med domkraftens originalfärg. Förresten, visst är det märkvärdigt att Biltema sålde en röd domkraft, allt annat därifrån är ju blått. Hursom så fick den först lite rostskyddsprimer och sen den fina röda lacken.
3 kommentarer | Läst 439 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson fre 02 sep 2022, 12:27
Det där kommer nog att bli riktigt bra.
av totte fre 02 sep 2022, 22:00
Hoppas det, funkar det som tänkt skall det spara mycket ont i rygg och ben.

Joxat på med infästningen av domkraften. Skall bli en stödram som ligger på golvet och i den måste domkraften sitta stadigt fast. Efter att ha experimenterat sn del idag och utvärderat vad för virke jag har så kunde jag skissa på ramen av reglar utsågade ur en del gamla furureglar som är kvar sen tidigare. Ramen är dels den som tar upp motkraften från lyftet, dels är den det som stabiliserar hela konstruktionen mot golvet. Det kräveren viss bredd, därav de lite längre tvärbitarna. Så måste den vara såpass lång att den går en bra bit förbi tyngdpunkten för hela bordet.Skall skruvas och limmas ihop.

De två reglarna i mitten med ditskruvad domkraft.Gjorde två fästöron av vinkeljärn för det bakre fästet, sitter med muttrarna som håller axeln till lyftkolven. Två M12 genom reglarna där fram är de som för över tyngden.
Bilagor
av totte lör 03 sep 2022, 18:57
Fick stödramen ihoplimmad/skruvad idag. Långa skruvar och konstruktionslim PL200. Det limmet är fruktansvärt starkt.Därmed kan "bottenplattan" sägas vara klar.
Bilagor