Varit mycket detaljarbete, göra axeltappar, såga virkesbitar, mäta in för axelhål och annat sånt där småpyssel som tar en massa tid. Tid tar det också att justera sånt som inte blev rätt från början. Men nu har det framskridit till att börja ihopsättningen. Med benen på plats så kunde jag också skruva och limma sidostagningen i ena benparet. Den centrala tvärbiten är den som domkraften arbetar emot så den har fått ordentlig förstärkning av infästningen med ett par vinkelbeslag på var sida.
Härnäst är det sidostagningen av det andra benparet. Sen måste bordet, som jag just nu har som arbetsbord, vändas och benen plockas av. Sen skall infästningarna i ramen göras.

Dagens badbrud kommer här. Aili som har fåren här i hagen är mycket engagerad i vallhundar, ordförande i Svenska vallhundsklubben, bl a. Hon har två border collie just nu. När hon har varit och tränat vallning med unghunden Niva, ett och ett halvt år ungefär, så avslutar Niva alltid vallningen med ett dopp i fårens vattenbalja.Baljan står här utanför vår tomt, så jag kan sköta påfyllningen, så slipper Aili köra vatten i dunkar.

2 kommentarer | Läst 412 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq sön 11 sep 2022, 09:07
Det blev en del brädbitar så det ska nog fungera.
Fårägaren har tydligen koll på vallhundar, en fin kelpie.
av totte sön 11 sep 2022, 19:24
Jo, det är många små bitar för att få stabilitet i alla riktningar. Har blivit några till sen för stagningen av det andra benparet. Inte mycket gjort idag, vi har varit och köpt potatis på självplock, på gården Ljungen utanför Tollarp.

Niva är en border collie. Nosen är ju lite lik en kelpie, det håller jag med om. Och så är hon slät i pälsen av att ha badat, betydligt ulligare annars. Aili har stenkoll, om ett par veckor skall hon iväg och tävla med Niva, det är första gången för unghunden.