Scilla lyckades hitta ett nytt ställe för att rymma förra torsdagen. Bakom vedskjulet som är bakom garaget är enda stället jag kan hitta att hon skulle kunnat ta sig ut, utbrytardrottningen. Nu går inte det längre, jag har täppt till farleden med en bit takplåt. Men under utfärden så trampade hon på nåt vasst. Hon skar loss en liten flik på insidan av en trampdyna. Inget farligt sår på nåt sätt, men det blödde riktigt ordentligt. Det är då bra på det sättet att det risken för nån infektion är mycket liten när det blöder ur ordentligt.

Men det första att göra när hon kommit hem var att få på ett förband för att stoppa så det inte blödde ner hela huset. En gammal handduk och eltejp löste problemet.Problemet med sår i tassen är att det så lätt går upp igen så det blev ett par dagar i stillhet med utgång endast i koppel. På nåt sätt är det som om även en så ung och sprallig hund som Scilla förstår att det inte går att hålla på som vanligt. Det klunsiga handduksförbandet byttes senare på kvällen, när det slutat att blöda, ut mot en raggsocka. Den kunde jag dra upp och tejpa ovanför leden så satt den rätt bra på. En plastpåse och ett gummiband satte jag på när vi skulle gå ut.Vi fick en liten burk med salva av vår granne som har vallhundar. Det är nån salva med aloe, och hon säger att den är suverän till att snabbt dra ihop och läka sår i tassarna. Så verkar det också, Scillas tass läkte ihop fint på två dagar och nu är hon i full gång igen.

På fredag kör jag till Zackows gård. Utställningen är sen på lördag och söndag, men de flesta som skall ställa ut kommer på fredagen och då, kvällen före, är nästan det allra roligaste med lite spontant hålligång. Det är då också som man först återser många av de vänner som brukar mötas på såna här tillställningar. Idag lastade jag traktorn. Några motorsågar skall också med, såggänget med Mange, Johan, Jocke m fl är förstås på plats.I år tänkte jag mig att traktorn skall gå ordentligt. Förra året blev det en flopp när den plötsligt la av på lördagen, när jag skulle köra en sväng på området. Felet var troligen så enkelt som ett helt kass batteri. Väl hemma så startade den efter laddning av batteriet, men bara en dag senare så var batteriet helt tomt igen. Nytt batteri fick den nu i våras, så nu hoppas jag på en framgångsrik helg med deltagande i traktorparaden.

6 kommentarer | Läst 490 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq ons 18 sep 2019, 19:02
Fint att Scilla repade sig. Vi planerar en skånetur till helgen med ett ev. besök på Zackows. Dvs. frun och Kira blir nog kvar i byn. Så vi ses kanske på utställningen.
Annars blir det nog en del röjning på tomten och lite röj i huset som sonen har använt som tillfälligt möbellager. Hoppas vi hittar ett par sängar.
av sundelius ons 18 sep 2019, 20:51
Lycka till med traktorn
av totte tor 19 sep 2019, 15:31
Trevligt, då syns vi lfq!

Tack, sundelius!
av Erre tor 19 sep 2019, 19:48
Härligt att det gick så pass bra med tassen.

Hoppas ni får en rolig helg med bra väder.
Jag kan inte komma så jag skickar ner svärfar, så får han hålla koll på er. 😂 😜
av Kse tor 19 sep 2019, 20:36
Trampdynorna är känsliga.
Min hund Ronja skar upp en trampdyna rätt ordentligt förra våren.
Veterinären informerade om vikten av att det läker ordentligt på första försöket annars kan det vara svårt att få bra igen och vissa hundar får tom. amputera tassen i svåra fall.
Nu var det ju tur att det inte var så farlig skada för er, och Ronjas tass repade sig den med.
av totte tor 19 sep 2019, 23:44
Jotack, det verkar vara helt utläkt nu och hon är lika tosig som vanligt.

Ser ju ut nu som det skulle bli riktigt skapligt väder. Inte så varmt, men det är bara bra. Torrt och soligt och rätt svaga vindar, det lutar mot en toppenhelg.

Får väl duga med svärfar då Erre, synd att du inte kommer ifrån.