Målning har varit tidens lösen ett tag nu. I den yttre delen av köket är det panel som varit laserad i en rödbrun nyans som ingen av oss gillar. Eftersom vi vill ha det så ljust som möjligt så blev beslutet att även detta vitmålas.

Ett drygt jobb att slipa.


Efter första strykningen.


Klart, kyl o frys åter införda på plats.


Paket med handtag kom idag, exakt likadana som de vi har tidigare.


Glad att jag har några bilder att visa och att jag alls är här på forumet. I går skulle jag köra en uppgradering av systemet. Drog igång, meddelades att det tar 45 minuter. Kom tillbaka efter nån timme. "Installation in progress. Calculating remaining time", stod det. Och så stod det och så stod det resten av kvällen, uppenbarligen hade nåt hängt sig. Efter tvångsavslutning startade förstås inte burken. Lite konstiga felmeddelanden och så var det stopp. Idag redde jag ut, via hustruns dator vilka knep som finns när man startar datorn. Med kommando-R får man den att starta i "Recovery mode".

Så visar det sig vilken nytta det är med ordentlig backup. Finns ett system i Macen som heter "Time Machine". Backup är ställt att göras varje dag och en månad tillbaka finns varje dag sparad och dessförinnan varje vecka. Måste vara rätt listigt uppbyggt eftersom det får plats på en vanlig hårddisk

Bara att gå in i en lista välja vilken dag man vill återställa från. Provade med förrgår. Det blev inte bra. Gjorde om det från en dag tidigare och nu tillfrisknade sjuklingen. Felet har alltså uppstått för ett par dar sen men inget visade sig förrän vid uppgraderingen. Några foton från de senaste dagarna kunde jag enkelt återställa separat sen.

Bekantskapskretsen har ett tag klagat på att jag hörs så dåligt i telefon, det brusar och viner och bakom det hörs jag lite halvsvagt. Diagnosen blev att min gamla fina Samsung viktelefon nog sjunger på sista versen. Tro nu bara inte att jag köpt mig en klösbräda. På Kjell & Company hittar jag en utomordentlig TELEFON, Nokia 105. En liten trevlig grunka som man kan prata med och skicka SMS med, precis vad jag behöver och för trehundrafemti spänn.

Bild


3 kommentarer | Läst 2895 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi fre 10 nov 2017, 17:06
Kör du backup i molnet nåt?
Jag har bla Google Drive och det funkar sömlöst med telefonbilder och kontakter plus att den backuppar kamerorna
när de ansluts med kabel till datorn och nya bilder upptäcks på minneskorten.
Gratis, så jag gillar det särskilt bara därför.
av Erre fre 10 nov 2017, 19:36
Fantastiskt telefon.
Lät som du stod en halv meter ifrån mig. :mrgreen:
Tur du är datasnille oxå. :-bd
av totte fre 10 nov 2017, 21:30
Slurfi: Nej, kunde i o f s göra det via Apple:s iCloud som ingår gratis, men jag har inte det nu i alla fall. Däremot kör jag en månatlig på en separat HD som sen lagras väl gömd i garaget. Utifall inbrott, brand och andra katastrofer där allt försvinner.

Nå så snillrik kände jag mig inte, visste egnetligen inte riktigt vad som hände, det mesta har Apple fixat.

Bra med ny lur, så slipper jag alla klagomålen. Bra ljud för mig också i den.
Annonser