Lådhurtsen kom på plats i går:


Eftersom jag hade elspisen ute då så passade jag på att lägga golv under den. Det är ett betonggolv under och på det ligger det två lager laminatgolv. Två lager ja, fråga mig inte varför men ett 8 mm underst och så ett 6 mm på topp. Men spisen stod direkt på betonggolvet, alltså nere i en en och en halv centimeter djup grop. Låter inte mycket, men när man skall försöka dra ut den så skall man alltså vicka upp den så de främre fötterna kommer upp över kanten, men då tar bakkanten på spisen i väggen och så hakar fötterna i under kanten på laminatet. Så man måste mer eller mindre lyfta hela spisen rakt upp, en klar ryggknäckare. Nu la jag två lager av något odefinierat gammalt laminat som spisen får stå på.


Under tiden har målning av fronterna pågått. Ja färdigmålade är de ju inte, alla luckor och fronter skall sedan målas i en grå nyans, men grunden är lagd.


Skruvade dit fronterna idag och borrade för handtag. En borrmall av en plåtbit tar ett par minuter att göra och betalar sig i tid efter bara ett par tre lådor, plus att risken för felborrning minskar betydligt. Alla andra handtag i köket sitter fyrtio mm från kanten, så då blev det så här också.


Handtagen är beställda och kommer förhoppningsvis fram i veckan, fick tag på likadana enkla kromade bygelhandtag som vi redan har. Fram tills dess funkar snören fint som provisorier.


5 kommentarer | Läst 3049 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre mån 06 nov 2017, 21:09
Jag är som vanligt imponerad!!
Du löser allt. :-bd
av tallen100 mån 06 nov 2017, 22:19
Blir riktigt fint, men var är medhjälparna? syns ju inte ens ett spår efter lilla grå på det nymålade :mrgreen:
av totte mån 06 nov 2017, 22:57
Tack!

Tyvärr tallen, var lilla grå är undrar vi också, han försvann spårlöst i juni och har inte setts av någon sedan dess.
av tallen100 mån 06 nov 2017, 23:34
Ojdå det var ledsamt :cry: :cry: :cry:
av totte tis 07 nov 2017, 00:13
Jo, vi saknar honom, var en väldigt personlig och trevlig katt. Det är tyvärr så med katter på landet, de lever farligt.
Annonser