Pysslat på med lådorna. Först en liten detalj. För att inte behöva ren idiotprecision när lådorna skall tillverkas så måste de göras med en viss marginal, ett par mm åt varje sida. Men det blir då inte så snyggt när de är stängda om inte fronterna ligger i lodlinjen i kanterna. För att de skall centrera någorlunda snyggt så limmar man dit små kilar i lådans framkant och dessa putsas sen till individuellt.Det här tricket lärde jag mig för många år sen när jag byggde en byrå.

Lådfronterna är nu tillsågade, primärt slipade och monterade.Sen har jag skruvat bort fronterna igen, och hann också med att slaska på ett första lager grundfärg.

Handtagen vi har i köket är enkla kromade bygelhandtag med cc 96 mm, hittade likadana på nätet och beställde. Kommer att gå åt en del, dels skall en gammal hurts med plåthandtag få nya, där var det 6, så denna, 6 till och IKEA-skåpet med fyra. Så skall det göras ytterligare en smal dörr vid sidan av det skåpet och då blev det 17 st á 42 kr. Attan vad de där detaljerna kan kosta.

3 kommentarer | Läst 2548 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi sön 05 nov 2017, 10:52
Ser mkt bra ut
av SkogsGotte sön 05 nov 2017, 11:16
Riktigt snyggt Totte :) Vad tar du för att tillverka liknande kökslådor? ;)
av totte sön 05 nov 2017, 12:44
Tack! En flaska bra single malt per låda 8) :d
Annonser