Dagens lilla projekt, förutom en stadsresa för att bl a handla, var att ställa upp vedsystemet. Den första åtgärden var att kapa lite i högen så det gick att komma åt och dra ut klyven, som jag dumt nog inte halat fram innan jag körde hem veden. Det var dock inget större problem.Så ställde jag upp grejorna, kopplade in och testade och så kapade jag en bit och provade att allt fungerade ordentligt.Jag måste ordna om en del i vedboden innan jag kör in nåt. Jag vill ju ha den gamla torra veden åtkomlig, det är fortfarande behov att elda och även på sommaren kan det bli råkalla dagar när det behövs en brasa.

0 kommentarer | Läst 219 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D