Känns väl som vi hyggligt hämtat oss nu från förra helgen. Visst har man Näva i tankarna ofta men det känns nu som livet går vidare och vi skall ha en lugn och fridfull jul.

Vi har ju i alla fall Ribes kvar, nyklippt och fin sen igår kväll, här under behandling:


Vädret är synnerligen julmässigt, -10 har termometern fastnat på och knappt halvmetern snö. Trots det ständiga snöandet, nästan utan avbrott så stiger inte snödjupet mycket, den lätta snön som det varit hela tiden packar sig efter hand. Igår mitt på dagen var det närapå att jag såg solen.


Julgranen högg jag idag, tog först fram skogskidorna för att slippa pulsa fram. Nu var det inte så långt, bara till andra kanten på åkern. Ribes och jag gav oss ut på denna expedition i alla fall och hemförde bytet. Här ses spåren starta från hemmet på väg på den vådliga färden ut till den hårda vildmarken.


Var också nere i dungen bakom huset och tog ett par små granplantor, att ställa ute framför bron. Skall hängas i några små röda kulor i dom också.


I morgon skall vi göra skinkan, och på julafton kör vi med lufisk, annars tar vi det rätt måttligt med all julmaten. Stora smörgåsbord och allt det där skippar vi. För min del har jag snaskat i mig en jultallrik på jobbet, det räcker gott.

En flaska whisky, Caol Ila, och en calvados har jag skaffat, liksom en Herrgårdsakvavit och lite (läs hyggligt med) öl och vin. Vi är väl rustade för helgen.

Också väl rustade för kommande snö, fick ta in slungan för lite reparation i förrgår. Den flödade, troligen beroende på otät flottör. Jag tog ett radikalt grepp och bytte förgasare till den från den gamla, den är nyrenoverad sen i våras. Och så behövdes en ny drivrem till aggregatet, den gamla hade fått ett elakt slitmärke på ett ställe. Jag hade en oanvänd rem i garaget, ett felköp jag gjorde för flera år sen och hör och häpna, det var rätt dimension för den här! Nåt sånt skall väl bara inte kunna hända?

Alltnog, det ser ut som det skall bli en rätt god jul i alla fall här i Degermyr. Och nu hoppas och önskar jag att alla andra här på forumet får en riktigt God Jul!

8 kommentarer | Läst 12036 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson lör 22 dec 2012, 21:10
God Jul Totte.
av M-F lör 22 dec 2012, 21:10
Trevligt med en liten skidtur och God Jul till dig med! :smile:
av hagman88 lör 22 dec 2012, 21:46
god jul
av Blivande snickare lör 22 dec 2012, 22:29
Go jul på dig totte!
ö. snickarn
av lfq lör 22 dec 2012, 22:35
Fint ordnat totte, det är de små detaljerna som gör julen. Julbord på jobbet brukade jag skippa - kände mig ibland som i en lagård med utskänkning till grisarna.
av ananders lör 22 dec 2012, 23:00
Grattis till felköpet, men väntar man bara tillräckligt länge så brukar det bli rätt.

Det ser ut som om vi också får en vit jul här nere också men dett ska vara plusgrader på julafton.

God jul totte.
av Slurfi sön 23 dec 2012, 09:56
God Jul
av bodaedet sön 23 dec 2012, 16:51
God Jul