Återstod sen igår på motorn att dra fast topplocket och den lilla kåpan över ventilskaften som också har vevhusventilationen.


Motorn skruvas sen fast på farkosten. Det är mycket lättare att göra det innan man sätter tillbaks tank med förgasare. Det i sin tur gör man innan fläktkåpan sätts på, annars är det nästan omöjligt att dra fast den nedre skruven till förgasaren. Ljuddämpare och ett par plåtbitar skall förstås dit också. Slutligen så var det remskivorna och så dags att köra ut och provstarta.

Skall här poängteras att jag hade fyllt på olja. Det tillhör det som är mycket lätt att glömma, med förödande konsekvenser.

Startade villigt, men varvade upp för mycket. Regulatorfjädern hade blivit felvriden, hängt upp sig och sträckte för mycket. Det var lätt tillrättat men fläktkåpan måste av för att komma åt. Några minuter senare kunde jag starta igen och nu gick den perfekt så det blev en provkörning i jord också.

Den går som ny, ingen oljerök och har t o m en riktigt fin tomgång. Här kommer en liten skakig video från provkörningen. Inte så lätt att köra fräs med höger hand och filma med vänster. Men det är ju det vackra ljudet som är huvudsaken.



4 kommentarer | Läst 1050 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 17 feb 2019, 22:55
Som lilleman skulle sagt
-Det där är Nice!
😄
av Uvskogen mån 18 feb 2019, 17:16
Härligt! Vill också ha en jordfräs men det får nog ligga på listan ett tag framöver.
av johan eriksson tis 19 feb 2019, 20:56
Blev ju riktigt bra.
Har en gräsklippare som skulle behöva samma behandling, får se om det blir i år.
av totte ons 20 feb 2019, 00:13
Jo, den här rök och luktade som en Homelite från 60-talet med blandning 1:16 och på en timmes körning gjorde den åt hälften av oljan, så det var klart dags. Blev riktigt belåten, nu verkar den vara helt rökfri.