Fräste landet här uppe i trädgården för ett par dagar sen. Det skall mest bli potatis här i år.Körde upp fårorna sen.


Men så är det det där med den ständiga valpen. Ja hon är ju 14 månader nu, men valptakterna sitter rätt bra i än, så att få henne att sluta springa som en dåre i grönsakslanden är bara att skjuta på framtiden. Så det får bli stängsel. Lyckades få tag på stolpar från vår vänlige bonde i byn. Började med det i onsdags.Fick för mig att det skulle gå att ha snören och sätta som fyra linor. Frågan är inte "hur tänkte jag". Stryk "hur". Tog en timme så vara i stort sett varenda tråd nedsprungen. Det blev att fara till stan och skaffa nät. Finns viltskyddsnät av plast, det var 30 meter och 155 bredd. Delad på mitten blev det alltså 60 m nät på ca 75, rätt lagom.En kvällspromenad bort till dammen.Så idag kom äntligen vinterpotatisen i jorden. Vi ha medvetet satt senare i år det för att det kanske inte skall börja vissna redan i augusti. Två sorter, Rosamunda, en gammal fin rödskalig sort och Siilki, en finsk lokalsort som vi fått från bekanta på andra sidan viken.Satte vildhundsskydd runt det lilla landet nu i eftermiddags. Där skall det odlas bönor, bryt- och vax-.Ett litet specialjobb, det lilla redskapsskjulet har glidit isär lite i botten vilket märkts på att ena dörren lutat ner en aning. Passade på idag att dra ihop det.I växthuset växer tomaterna häpnadsväckande.Nu skall jag ut och mörda mördarsniglar, dom har tyvärr anlänt i år i stort antal. Tidigare har vi bara haft enstaka, men nu är det massmord varje kväll som krävs. Vässad spade är redskapet.

9 kommentarer | Läst 1446 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog fre 29 maj 2020, 23:04
När någon frågar om jag jaktar, så svarar jag att det gör jag varje kväll på sommaren. Mördarsniglarna tar jag utanför gärdesgården med en sprut salmiak halvblandat med vatten över ryggen, och när det var som värst, tog jag 3500 på en kväll. Sista åren har det lugnat sig, så ofta blir det bara 20-30 på kvällen, och hittils i år bara en handfull. Men, med värme och lite regn kommer skiten tillbaks till fullo.
God jakt! :mrgreen:
av Blivande snickare fre 29 maj 2020, 23:19
Järnsulfat lär va effektivt mot snigeljävlarna. Ser du en, dutta det på den å den dör. Sen kommer dennes gode polare å tycker att döa polarn nog är god vilket resulterar i att bägge dör.
Spade låter arbetsamt..
av totte fre 29 maj 2020, 23:30
Blivande snickare skrev:Spade låter arbetsamt..

Jo, men det tillfredsställer den lille våldsverkaren i en :twisted:
av halvproffs lör 30 maj 2020, 05:43
totte skrev:
Blivande snickare skrev:Spade låter arbetsamt..


Jo, men det tillfredsställer den lille våldsverkaren i en :twisted:


Barkspade är inte arbetssamt, men effektivt.
av lfq lör 30 maj 2020, 09:33
Kämpa på. Vissa vanor hos hundar går inte att dressera bort, här har det gått åt många meter nät.
Tidigare dödade jag även pantersniglar men lämnar dem nu ifred efter att ha hört att de äter andra sniglrs ägg. Vet inte om det stämmer, men de har i alla fall inte samma förökningstakt.
av Avslutat-02 lör 30 maj 2020, 15:30
En partner 4200?
av totte lör 30 maj 2020, 16:43
Jamen, faktiskt en av de bättre konsumentsågarna, den har klarat av nåt hundra kubik vedkapning utan att klappa ihop. Rätt trevlig att köra också, hyggligt drag för att vara italiensk varuhussåg. Och den har .325 kedja inte nån 3/8 hobby.
av totte sön 31 maj 2020, 00:30
lfq skrev:Kämpa på. Vissa vanor hos hundar går inte att dressera bort, här har det gått åt många meter nät.
Tidigare dödade jag även pantersniglar men lämnar dem nu ifred efter att ha hört att de äter andra sniglrs ägg. Vet inte om det stämmer, men de har i alla fall inte samma förökningstakt.


Alla tidigare hundar har vi fått "trädgårdslandsrena", men vi får se hur det går med den här, hon är en riktig vildbasare. Kanske till nästa sommar när hon är över två år. I år var det bara att inse att det är nät som gäller.

Pantersniglarna har vi inte fått här än i alla fall.

Barkspade är inte arbetssamt, men effektivt.


Jo, en väl vässad, rak trädgårdsspade funkar på samma sätt. Ett fyrtiotal igår kväll, ett tjugotal denna afton.
av totte ons 03 jun 2020, 11:56
Pantersniglarna har vi inte fått här än i alla fall.


Ändring, pantersnigel observerad.