Hunden får inte vara i vardagsrummet om inte vi är där. Än så kan man inte lita på att hon inte råkar börja gnaga på en mattkant eller hitta på något annat bus. Så vill man inte ha in henne på mattorna där när hon kommer inrusande efter att just ha grävt ett nytt hål nånstans på tomten och medför några hekto matjord i tassarna. Hittills har vi haft ett galler uppsatt provisoriskt, med nackdelen att det var småbökigt att öppna.Det ledde förstås till att vi istället klev över och det i sin tur till slut till platt fall på hallgolvet för hustrun, när foten hakat i gallret. Turligt nog inget värre än nåt blåmärke, men klart dags att göra nåt bättre. En självstängande grind blev det, lätt att peta upp med ett finger från utsidan och från insidan går man bara rakt på. En spiralfjäder sköter stängningen.Igår var det riktigt hyggligt väder, nästan sol och vindstilla. Då drog vi iväg till svampskogen för att se om det fanns några kantareller kvar. Jodå, inte nåt överdådigt men här och där stod det några stycken. Rejält blöta förstås men de flesta fortfarande klargula och friska. Blev varsin rejäl svampmacka till lunch och en lite påse att lägga i frysen.
Enda problemet var att det finns en vildsvinsmatning på området och där låg det utspritt brödrester och majs. Upptäckte förstås Scilla när vi kom i närheten och sen drog hon dit som en målsökande robot, så den senare delen av vistelse fick hon gå i koppel.

Idag har Scilla och jag trotsat gråvädret och blåsten och, medan matte var i Tollarp och handlade, gått runt den damm som anlades för några år sen, en halv kilometer bort. Nu är dammen väl fylld, t o m lite översvämmad i kanterna och nu forsar vattnet ut i bäcken som i vanlig ordning varit torlagd sen i somras. Scilla uppskattade det, finns nog få retrievers som inte gillar vatten.

5 kommentarer | Läst 492 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 18 nov 2019, 21:58
Fina bilder
av Erre mån 18 nov 2019, 22:17
😁.
Dom brukar inte kunna låta bli vatten.
På sommaren när temperaturen i vattnet är lite bättre så kan det vara ett elände att få dom därifrån.

Tur att det gick så pass bra som det gjorde för hustrun.
Nya grinden blev ju kanon. 👍
av halvproffs mån 18 nov 2019, 22:37
Ägare till retriviers måste ha en ängels tålamod.
Mina valpar och våra barn.har aldrig gjort något bus😎
av lfq mån 18 nov 2019, 22:42
Grindar och kjolstyg har väl aldrig varit en bra kombination. Skönt att det bara blev blåmärken.
Dammen blir ett fint utflyktsmål speciellt när den fylls av diverse änder och andra våtmarksfavoriter.
av totte tis 19 nov 2019, 02:25
Tack Slurfi!

Sant det, Erre, de flesta retrievers är badgalningar. En labrador vi kände brukade välta vattenskålen på köksgolvet och rulla sig i det när hon tyckte livet blev för torrt. Vi är helt nöjda med grinden, fattas bara en liten hasp eller nåt så man kan ställa upp den vid behov.

Jag tror dig helt och fullt halvproffs!

Det lite besvärliga med dammen är att sommartid betas det runt den och det gör att jag inte med fördel kan vara där med hunden. Då är vattnet knappast så högt så det svämmmar utanför stängslet heller. Annars är det en fin damm han har gjort och tack vare bäcken är det genomflöde och därmed friskt vatten.