Ute i skogen utmed en enskild väg finns en åkerlapp på något halvhektar. Där har det en längre tid stått uppställt ett antal stolpar med linor emellan. Nu har det till slut visat sig vad det är till för, där skall det odlas humle. Rep hänger ner från linorna och humlet, som planterats nu på våren har tagit fart och växer. På bilden syns två rader stolpar, det är två rader till, men där har ännu inget planterats.Nästa lördag, den 29:e, är det den årliga loppmarknaden på Venstads idrottsplats, även kallad Vildsvinsvallen. Det är en rätt stor loppmarknad, idrottsföreningen samlar grejor under hela året och lagrar upp i en lagård i byn. Jag råkade bli engagerad i resningen av tältpaviljongerna påmåndagkvällen. Sex partypaviljonger skulle sättas upp. Vi var tolv - femton personer så på några timmar så var alla tälten uppe. Några som var med har varit med många gånger tidigare och hade ordentlig koll på hur delarna skulle sättas ihop. Tur var det, när man ser alla högarna med rör, skarvdelar och vinklar så verkar det först alldeles oöverskådligt. Så avslutades det hela med fika i klubbstugan.


Här hemma har det meddelats mig att tvätt av trasmattor står högst på listan. Bra torkväder med sol och lite blåst verkar hålla i sig mest hela veckan. Den lilla högtryckstvätten för femhundra från Jula fungerar fortfarande utmärkt på femte året.
En valpbild måste det förstås bli också.


9 kommentarer | Läst 1042 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi tis 25 jun 2019, 23:40
Hoff de där tälten kan vara jobbiga, satte upp en liten i våras och det blev helt annorlunda än på bilden.
av totte tis 25 jun 2019, 23:59
Sant Slurfi, det är en stor fördel att ha med folk som satt upp det förr.

Tälten håller på att fyllas nu. Grannen Micke har kört skytteltrafik i kväll med traktor och en stor höskrinda full med grejor. Förrådet ligger i andra änden av byn.
av ananders ons 26 jun 2019, 17:26
Resa tält kan vara en spännande tilldragelse, jag brukar för det mesta inta en tillbaka dragen position tills de som "kan" har kommit fram till hur det ska sitta ihop.

Vidare vill jag lite försynt rätta dig, den 29:de i innevarande månad är en lördag. :geek:
av totte ons 26 jun 2019, 18:24
Jo, jag körde med den taktiken också, satte ihop det andra lagt ut.

Tack för rättelsen, förstås är det lördag, syns tydligt om man bara ids titta i almanackan :oops:
av lfq ons 26 jun 2019, 19:46
Längesen man var på en loppis. Har jag tid och möjlighet kanske jag svänger över.
av totte tor 27 jun 2019, 13:49
Gör det, från 10 - 14. Kom och fika sen.
av lfq tor 27 jun 2019, 15:06
Tack, vi får se om jag kan ta ledigt hela veckan.. Skickar ett PM om det blir av. Ikväll blir det ett lass gräs och grenar till Degeberga återvinningscentral.
av totte sön 30 jun 2019, 01:13
Var ju riktigt trevligt att det blev av! Fikade och pratade en bra stund gjorde vi.
av lfq ons 03 jul 2019, 19:49
Ja det var en lyckad tur, först en runda på vildsvinsvallen och sen en rundvandring hos totte med fika. Imponerande att se alla blommor och grönsaker plus tottes fiffiga lösningar. Fick också ett varmt välkommande av Scilla. Kul att ha någon från Skogsforum att hälsa på när man besöker sina barndomsmarker.