Började dra hem ved idag. Först måste det halas ut ur dungen, därinne går det inte att köra, det är rena myrmarken, så mjukt att man trampar ner på en den ställen. Så med traktorn och långa linor var det nu läge att testa nya vinschpulkan.Mangan var det som skrev att han såg fram mot video, så då måste jag ju försöka få till en sån.Pulkan fungerar klockrent, styr undan och över det mesta. Fastnade en gång, då hamnade den direkt bakom en stubbe, men annars forcerades alla hinder. Stor skillnad, utan pulka var det ett sabla rantande fram och tillbaka för att lirka förbi olika hinder.

Blev några drag, här några av lassen.

Tre lass med lunningsvagen drog jag hem också. Andra lasset tappade jag när jag kommit upp till vägen och fick binda om, annars har det gått problemfritt. Här är det sista lastat och fastspännt.I morgon har jag annat att göra och så måste jag justera drivkedjorna på traktorn innan jag kan dra hem mer, märkte det när jag körde sista lasset idag. Skulle tro att jag fått hem lite mer än hälften nu.5 kommentarer | Läst 490 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq ons 09 jun 2021, 21:35
Fin dunge den där, lär väl hålla dig med ved så länge du bara tar av tillväxten.
Lunningsvagnen var en bra och billig investering.
av Erre tor 10 jun 2021, 19:31
Blev ju kanon.

Fin ved var det med. 👍
av totte tor 10 jun 2021, 22:29
Jo, jag hoppas jag får hålla på och nalla lite ved där, det är mycket björk och den växer bra i blöthålet. Gammal sjöbotten är det rätt säkert.

Jag hade ju en lunningsgrunka och drog efter tvåhjularn innan. Den skrotade jag när vi flyttat hit och av delar från den byggdes denna enkla men funktionella lilla kärra. Passar perfekt till mitt lilla ändamål och tar nästan ingen plats annars.

Jomen visst blir det bra och prima björkved står sig alltid.
av Slurfi fre 11 jun 2021, 15:47
Alltid kul med bilder och film. Ljudet ger en hel del extra till så eg borde jag säga bilder, film och ljud.
av totte fre 11 jun 2021, 16:29
Javisst är det ett trevligt tvåcylindrigt boxersurr.