Had lite annat på gång först idag, ett besök på en handelsträdgård i Vanneberga, Vinslöv. Där sålde de inläggningsgurka bl a, enligt en annons i tidningen, och det ville vi ha. Väl där visade det sig att han hade nya svenska äpplen, Alice och Discovery och hustruns favoritpäron, Clara Fries, så det köpte vi också. Så hade de lingon i lådor, vi har just funderat på att få tag på lingon. De marknader där vi brukar köpa är ju samtliga inställda detta virusets förlovade år. Så jag hade tänkt att fara uppåt Smålandsgränsen och plocka, för härikring är det oerhört klent med lingon. Men att åka bortåt tjugo mil för en hink lingon är väl så dyrt som att köpa en låda. Mycket trevligt ställe är det, vi hade inte hittat dit innan, men nu kommer vi säkert att besöka det igen.

Hemkommen så satte jag fart på tvåhulstraktorn och tuffade iväg kilometern upp till Tobias gård för att lasta ett lass med stenmjöl. Förra gången jag var där och hämtade så fick jag loppa på tändstiftet på hemvägen och fick gå hem efter tändstiftsnyckel. Hur man nu får loppa när man kör på alkylat. Loppa fick man på moppen med gammal fin blyad hälsobensin.

Nå, idag hade jag tändstiftsnyckeln med. Det hjälpte, inga problem varken dit eller hem. Däremot så släppte nåt när jag höll på att pumpa upp flaket. Det löste sig sen, var bara en klammer som håller länken fast i pumpkolven som släppt, fixat på några minuter. Jag hade i alla fall fått upp flaket nära full tippvinkel innan det hände.


Även om kalkstenen är ordentligt ojämnt tjock så behöver man jämndra underlaget till nån slags medelvärde. Blev t o m en skvätt över. Behövs sen för att sanda fogarna.Läggning pågår.


Så här långt hann jag idag. Assistenten provligger underlaget.


Sen var det dags att grilla ett par fläskkotletter och skivor av squash och äggplanta. Till det klyftpotatis och förstås ett glas hyggligt rött. En liten whisky till kaffet funkar rätt bra efter det.

4 kommentarer | Läst 362 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre lör 22 aug 2020, 21:03
Vet inte hur du gör med dina hundar.
Dom är alltid med och rätt ofta mitt i allt. 😁.

En bra husse är nog svaret.
av totte lör 22 aug 2020, 22:13
Vet inte jag heller, dom bara är såna, alltid i vägen :lol:
av Vardon lör 22 aug 2020, 22:51
Ah även du säger så om bensin och loppor. Min far och jag funderade på det efter ett antal mil på moped och inte ens en loppa på stiftet. Då var vi något på spåren.
av totte sön 23 aug 2020, 00:52
Loppor och löss är besvärande insekter i trafiken, men med bromsar är man också något på spåren.