Kvällen ägnades åt att göra färdigt den vägg jag börjat med. Jag sågar till brädorna ute i garaget, slipper rätt mycket städning och så kan jag jobba bekvämt med gott om plats. En hel del brädor skall också klyvas på cirkelsågen som står under skärmtaket utanför garaget.



Manuell geringssåg, möjligen stenålder, men funkar riktigt bra till sånt här tunt virke.



Lite tur hade jag, det blev inte nån smal strimla i högerkanten på dörren. Sista brädan fick kantas av 4 mm så passade den och det blev sen lagom springa till första brädan på fasta väggen. Lite pyssel att jacka ur för gångjärnen.

Sista brädan på väggen fick klyvas och så hyvla ner kanten för att inte vara i konflikt med dörren in till rummet. Mera gångjärnsurtag. Och som vanligt rätt bökigt att lirka in en sista bräda. Hade ändå sågat bort halva fjädern och fasat undersidan i bakkant. Kröp dit till slut efter att ha blivit tilltalad med högt och tydligt språk.

Nästa blir väggen mot köket, till vänster som i bilden ovan. Den väggen har inga särskilda komplikationer, så det blir väl bara därför besvärligt. Hoppas man förstås inte. Sen ytterväggen där elinstallationen sitter. Lite jox med småbitar runt dörr och takbalken.

Sista väggen är den mot rummet. Där skall det byggas skåp och hyllor, för allt det där man har i en hall, mössor, vantar, hundkoppel, väskor, mm. En skiss.



Varit i stan idag och inhandlat en del furuskivor. Biltema har ett stort sortiment av dimensioner för sådana. Lite elgrejor, konstruktionslim och en del skruv köptes på annan plats.

0 kommentarer | Läst 318 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D