Vilodag i går, det var regnskurar mest hela tiden, så utejobb var inte att föredra. Lämpligt också att vila upp diverse muskler som man normalt inte vet att man har men som gör sig påminda vid sånt här arbete. Idag blev den långa häcken utmed trädgården och så gjorde jag färdigt den höga lindhäcken.Den här häcken är för hög, skall ta ner den en meter till vintern så klarar jag att tukta den ända upp i toppen med stånghäcksaxen.


Har ännu inte klippt av sladden 8)

6 kommentarer | Läst 639 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av lfq tor 30 jul 2020, 20:21
Jag skulle nog kört motorsågen på den häcken om det också är lind. Men i din häcksax är det kanske mer krut jämfört med min.
av JensSkoog tor 30 jul 2020, 20:37
Har tuktat många sådana lindehäckar med motorsågen. Det måste göras med några års mellanrum. Bäst om man tar den en fot eller så under den högd man vill ha, och smalnar in den så det nästan bara är stammarna kvar. Då kommer man åt så man får kapat bort döda stammar och grenar. Ser illa ut, men senn har kunden en bra häck vid midsommar som dom utan svårighet kan mästra själv i några år med häcksax från Biltema :mrgreen:
av Erre tor 30 jul 2020, 20:42
Jädra vad det växer vid jordkällaren. 😲

Så himla länge sen är det inte Robert och jag hälsade på och fick se trädgården
av totte tor 30 jul 2020, 22:44
Jag skulle nog kört motorsågen på den häcken om det också är lind.


Har tuktat många sådana lindehäckar med motorsågen. Det måste göras med några års mellanrum.


Motorsåg och stångsåg är just vad jag använde i december 2018. Då såg den ut så här:
Så såg den ut tidigare på sommaren, fullständigt vildvuxen, bara tuktad lite där nere.Jo nog växer det Erre, men det var faktiskt ett tag sen, juli 2016. Jag har nog växt lite själv också, fast inte på längden. 8)
Bilagor
av Erre tor 30 jul 2020, 23:04
😂 😂.
Var det så länge sen?

Då borde man snart göra ett nytt besök. 😉
av totte tor 30 jul 2020, 23:17
Välkommen! Vi klarar eventuella restriktioner problemfritt.