Först den korta häcken mot baksidan. Rätt bökig, in bakom redskapsboden och lite knepigt med stenmuren på nedsidan. Hjälper inte mycket att häcken är ganska förvuxen och skulle må bra av en rätt hård vinterbeskärning, nåt som inte har blivit av ännu.

Här blev det bara en skottkärra med avfall, på nersidan kan jag räfsa och bära bort det direkt.

Det höga ganska vildvuxna snåret mot infarten kan knappt kallas för häck, buskage kanske. Skall hursomhelst tuktas och det har varit ett rätt tungt jobb tidigare. Med den nya stånghäcksaxen gick det mycket enkelt och snabbt, på tio minuter var det gjort. Den investeringen har kanske inte betalt sig i kronor, men sannerligen i minskad ansträngning. Årets bästa köp hittills. Ännu inte klippt av sladden. 8)En full tvåhjularvagn blev det härifrån. Sommarens häckklippning är därmed avslutad.

2 kommentarer | Läst 340 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare lör 01 aug 2020, 07:15
Bra jobbat, skönt att du slipper stå på vagnen å balansera mer!
av totte lör 01 aug 2020, 18:56
Tack snickarn! Ibland lyckas det bli en sån där förändring som blir en liten "revolution", inte bara en liten förbättring. Det här känns verkligen så.