Dags att gnälla lite, det är en mänsklig rättighet,

Först förkylningen, en av de riktigt ordentliga. Började i onsdags em med hosta som övergick i halsont framåt kvällen. Bara att sätta sig och skicka mail till tandläkaren. Där skulle jag varit på torsdag em för undersökning, men så blev det då inte. Sen har jag hostat och snorat och stönat. Tror det var allra värst igår, men om det är en förbättring idag är den ytterst blygsam.

Ironiskt är det, i 30 år jobbade jag med datorer och under 27 av dessa hade jag datormus. Under alla dessa år hade jag aldrig nånsin minsta lilla känning av musarm, axel- och nackbesvär eller andra krämpor orsakade av det. Nu har jag fått musarm av min lilla fritidsanvändning. Så nu sitter jag här och försöker manövrera museländet med vänstern. Gå väl sådär, men än har jag inte ställt till nåt obotligt på datorn.

Så då som lite lök på laxen, så var vi i svampskogen i tisdags och blev anfallna av älglus, så nu har jag kliande röda bett lite här och där.

Färdiggnällt. Får vara glad över att det inte bröt ut före förra helgen så jag skulle missat Zackows. Förkylningen ger ju också anledning att ta en liten extra bourbon emellanåt.

9 kommentarer | Läst 657 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Erre sön 29 sep 2019, 19:23
Krya på dig totte.
Samma sits för oss vad gäller förkylningen iallafall.
Galet med musarmen.
av ananders sön 29 sep 2019, 20:11
Ja du har haft en riktigt usel vecka hoppas på bättring kommande.
Hoppas att ni hittade svamp så älglusbetten inte var förgäves.
av totte sön 29 sep 2019, 22:18
Tack, hoppas verkligen det vänder nu.

Musarm ja, fullständigt utan sans att få det nu, kan tyvärr ta en del tid att läka ut.

Jo, vi fick ihop en hygglig omgång kantareller, så nåt hade vi igen för de där små odjurens bett. Inte för vi behövde mer, vi har så det räcker, men vi gav det till vår oändligt hygglige granne Joseph, som är så dålig i benen att han inte kan gå i skogen alls. Han har dessutom pekat ut var vi skall gå och leta.
av sundelius sön 29 sep 2019, 22:19
Krya totte :ymhug:
av Blivande snickare mån 30 sep 2019, 03:50
Usch, sjukstuga är inte kul. Krya på dig!
av lfq mån 30 sep 2019, 07:41
Fy för musarm och nu kan du inte skylla på snuset heller. Önskar en nabb bättring
av totte mån 30 sep 2019, 12:30
Tack gänget!
av th tor 03 okt 2019, 23:56
Omväxling är bra. Jag har kört med musen med höger hand hemma och med vänster hand på jobbet de senaste 20 åren efter att ha fått musarm i slutet av 90-talet. Fungerar alldeles utmärkt, det gick fort att lära sig använda vänsterhanden. OBS använd vänster musknapp som klick även med vänsterhanden, det ger mindre spänningar i underarmsmusklerna.
av totte lör 05 okt 2019, 17:00
Jo, jag har väl alltid tyckt att man skall sköta jobbet lite med vänster hand :mrgreen:

Skämt åsido, det funkar hyggligt nu att använda vänstern. Jag har inte ställt om musknapparn utan det är vänster som är normalklick. Det är där som det tar mest tid att ställa om, när man skall göra sånt som kräver växling mellan höger och väsnterklick, då blir det gärna lite fel ibland, reflexerna sitter inte än. Men den onda högern känns betydligt bättre redan.

Skulle bara bli av med den eländiga hostan, fick bakslag här i veckan som gick och det har blivit en av de jäkligaste hostomgångarna jag haft på många år. Går på slemlösande tabletter och varmt te med honung.