Om fårhagen här nedanför var sagt att den store bonden i byn skulle slå den en gång och sen skulle hon som har får i byn släppa på. Nu har det dröjt och dröjt, intresset för att slå blev inte så stort eftersom vallskörden hittills har varit ovanligt bra i år. Till slut nu, efter påstötningar från flera olika håll så blev hagen slagen, men med en Ilsbo kättingröjare. Och genast efter kom de första fåren hit. I söndags var det lite uppvisning i hagen, hon som har fåren har vallhundar, Border collie, men nu var det någon bekant som var här och tränade vallning med en Kelpie.Ytterst intresserad betraktar Scilla skådespelet.
Fler får kommer, det finns sammanlagt 24 stycken, just nu är det 9 som är här.

Idag ringde plötsligt grannen och undrade om vi saknade något. Efter att jag hummat och frågat så tillade han, "någon familjemedlen kanske", Ja j-vl-r, kom jag på här finns ingen hund, måste ha smitit ut medan jag hade grinden öppen och körde ut tvåhjularn. Jag skall nämligen, försenad, klippa häckarna och behöver då fordonet.

Knallade upp till grannen, hämtade hem rymlingen. Det tog tre minuter så ringde grannen igen och undrade om det inte var nåt som fattades. Bara att knalla upp och hämta och den här gången förstod jag att det måste finnas nån annan rymningsväg, eftersom grinden inte ens varit öppnad. Så visade det sig att hon hittat en passage i häcken utmed garageinfarten, den som vi hela tiden betraktat som ogenomtränglig. Men det var den inte för en lagom liten smidig valp.

Första reaktionen: F-n med, skall jag nu behöva åka till stan och köpa nät? Men så kom jag på att det rullades ihop en massa gammalt fårnät här nere i hagen och att det lagts upp i ett röse i kanten. Ner och kolla, jodå där fanns det, hem igen efter avbitare och så ner och med viss möda frigöra en lagom bit nät.

Sen har jag ägnat en bra stund åt att, med hjälp av ett tydligt språk, försöka montera upp nätet. Lyckades till slut och nu är nog rymlingen stoppad för den här gången.Skall tilläggas att nätet i vilket fall var skrot och att Joseph som äger marken och nätet är en sån man som aldrig ser några problem.

10 kommentarer | Läst 1022 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av JensSkoog tis 30 jul 2019, 22:08
Hundar och höner hittar alltid den vägen ut som man inte hittar själv, även
om man sökt och sökt efter den. :wink:

Min hund, Lily, en tibetansk terrier, som jag hade i Hong Kong smet ut genom
en glipa i stålstaketet, balanserade 130 meter på en smal, 20 cm, bred mur på
utsidan och kom sig in till grannen som hade hund. Blev fem trevliga
små valpar av det :d

Trevligt med får. Det är fridsamma djur att titta på :-bd
av totte ons 31 jul 2019, 00:21
Så sant Jens, dom har en fenomenal förmåga att hitta kryphålen.

Fem valpar, ja vad kan inte göras för kärleks skull, även om det är en hund :lol: :lol:

Instämmer, får är lugna och trivsamma.
av Blivande snickare ons 31 jul 2019, 05:16
Riktiga utbrytarkungar dom där små, oavsett ras :grin:

Skönt med vettiga grannar, känns som att såna är en bristvara..
av halvproffs ons 31 jul 2019, 07:18
Så klok hunden ser ut när den sitter där och tänker; dom där hundarna liknar mig men låter annorlunda och äter gräs. Nä, husses matskål ska de va!
av Erre ons 31 jul 2019, 09:25
Fina bilder på vovva.

Som liten måste allt testas.
Rymma är en grej av allt. 😁.
av totte ons 31 jul 2019, 19:08
Jo, det går åt en del arrangemang för att hålla en sån inne på tomten. Med lite uppfostran blir det bättre när hon vuxit upp lite mer. Så blir hon ju dessutom större och kommer inte igenom de små hålen.

Ja, man undrar hur det rör sig i huvet när hon ser dom där konstiga ulliga sakerna som rör sig därute.

Det behövs nåt sånt här högintressant för att få till några bra bilder, enda sättet att få en valp att posera längre än slutartiden, alltså nån hundradels sekund.

Att göra hundsäkert är ungefär som att göra nåt idiotsäkert, det går inte för idioter är så uppfinningsrika.
av 80-90 tor 01 aug 2019, 20:44
Hon e väldigt fin !! Lite ungdomlig vidlyftighet hör till !! Härlig hund 👍
av totte fre 02 aug 2019, 23:26
Scilla hälsar och tackar för berömmet :ymhug:
av Tosca mån 19 aug 2019, 20:04
Hmm, en sen kommentar, men du låter nästan som en näthatare Totte...
av totte mån 19 aug 2019, 21:03
:lol: :lol: Det är inte långt ifrån att jag är det. :twisted: