Färgmässigt är sämsta gaveln på huset är den som veter mot nord, illa utsatt för den ofta blåsande väst- till nordvästvinden. Troligen har också tidigare underhåll varit eftersatt, eftersom det knappt gick att gå där bakom huset, innan jag rev det lilla uthuset och gjorde i ordning en gång bakom. Om detta kan man läsa i bloggen: blog/totte/index_start-345.html.

Det vita målade jag sommaren 2018. Skall man göra saker i rätt ordning bör man förstås måla fasaden först och de vita detaljerna sedan, men nu var läget sådant att det var närmast akut att få det vita målat och en del brädor utbytta, så det blev det som kom först. Började igår med att stålborsta ovanför det övre fönstret och sen mellan fönstren. Nu jobbar jag bara från stege, det går rätt bra med borstar på långa skaft. Plastskynken skall skydda fönstren mot damm och färgspill.De borstade bitarna målade jag idag, pensel på långt skaft så gick det rätt bra från stege.

Sen den sista bilden togs har jag borstat den vänstra halvan, det var rätt svettigt jobb eftersom vi ju faktiskt har haft riktig sommarvärme både igår och idag. Borstar av den högra delen i morgon. Får se sen om jag hinner måla ett varv innan solen ligger på, vilket sker vid fyratiden på em. På måndag skall det troligen bli regnskurar, så slutmålningen får i vilket fall bli på tisdag eller onsdag. Alltså om prognoserna håller.

4 kommentarer | Läst 651 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi mån 20 jul 2020, 01:27
Var nu försiktig med stegjobben, det är värt massor att lägga ner adekvat tidsmängd på att få en stabil och bra arbets-ställning.
Så du inte slarvar som jag brukar göra.
av Erre mån 20 jul 2020, 12:14
Blir bra det där totte.
Men var försiktig bara.
av Blivande snickare mån 20 jul 2020, 13:48
Ser bra ut. Stegen är lömsk men eftersom du överlevt till pensionist litar jag på att du håller koll på läget :grin:
av totte mån 20 jul 2020, 17:43
Jodå, kollar först att den står ordentligt stadigt. Håller mig ordentligt när jag är uppe och gör inte några akrobatkonster för att nå, utan då går jag ner och flyttar.