Gårdagen användes till att göra klart borstningen, det värsta jobbet. Idag har jag målat alltihop första varvet, utom de små bitarna över fönstren som gjordes tidigare. En strykning till i morgon, men det ser ju rätt bra ut redan efter första varvet. Det är gaveln och den lilla biten vägg hitom växehuset som jag målar.Den där linjen till vänster om fönstrets överkant är ett plåtbleck som är infällt i väggen. Det var där det stod ett uthus, som jag rev, och blecket användes i takanslutningen mot husväggen. Eftersom alla brädor där är avsågade så skulle jag behöva byta allt virket för att få bort plåten. Så roligt är det inte att göra och inte så rysligt billigt heller så plåtblecket får sitta.


En bit bortåt byvägen finns en liten hage som slås ibland och där det betas ibland. Nu har Hjalle, som har ett ställe nån kilometer bort, abbonerat på den till en flock alpackahingstar, som blev ditkörda igår. På andra sidan staketet undrar nötkreaturen vad det här är för konstiga grannar de fått.11 kommentarer | Läst 1254 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av tallen100 mån 20 jul 2020, 19:14
Blir fint med färg👍
Menar du att du stryker hela väggen två gånger med faluröd?
av totte mån 20 jul 2020, 20:53
Tack, den här väggen såg rent ruskig ut innan, var inte mycket kvar av den gamla färgen.

Ja, två strykningar är vad som rekommenderas, så det kör jag på. Jag ser ju också att det blir alltid några småmissar här och där och det mesta av det täcker andra varvet.
av tallen100 mån 20 jul 2020, 22:46
Aha, har nog aldrig läst på någon färghink, så då har man lärt sej nåt nytt igen :d
av halvproffs tis 21 jul 2020, 08:16
Tallen tänker nog på samma sak som mig. Har alltid hört att man inte får stryka 2ggr. Har själv sett att det andra strykningen vill släppa eller skrynkla sig.
Annars känns det grymt skönt när det är nymålat och klart! Bra jobbat!
av totte tis 21 jul 2020, 19:53
Vet inte vad det kommer ifrån att man inte får stryka två gånger, däremot är det inte bra att stryka för tjockt, då vill det släppa eller skrynkla sig. Kan vara att om man stryker andra lagret innan det första har torkat ordentligt ett dygn så kan det bli så också.

Fick på andra strykningen idag och nu är det helt klart och undanstädat. Som sagt, högst skönt att ha det gjort!

Nästa års målarprojekt:
Där behöver jag inte klättra på stege, med långskaft på penseln når jag allt.
Bilagor
av k_h tis 21 jul 2020, 20:11
Ja, med långskaft slipper du böja dig när bänken ska målas :lol:
av Blivande snickare tis 21 jul 2020, 21:32
Blir fint! Viss fördel med låg kåk också :smile:

Hur står det till med Emilia nu?
av totte ons 22 jul 2020, 00:21
k_h: :d Det är precis som när amerikanarna skall såga ved. Tjugofyratumssvärd så man kan stå rak för i USA skall veden ligga på marken.

Snickarn: Det rätt behändigt med måttlig höjd ja. Emilia, ja hon står där i garaget. Det är inget fel på henne, det är väl jag som inte riktigt fått tillbaka entusiasmen och energin.
av Blivande snickare ons 22 jul 2020, 13:02
Skönt att höra att hon mår bra. Får hoppas att energin för den gamle damen återkommer.
av BloM 230 sön 26 jul 2020, 21:41
Gillar slangvindan, den ska jag kopiera!
av totte mån 27 jul 2020, 17:37
Ja, den är bra, förvisso uppfunnen av förre ägaren som jobbade som bilreparatör. En stor fördel är att man kan gå och dra uta slangen. Den kränger av sig utan att konstra.