Kan Uvskogen bygga väg och bryta sten så kan jag också. Fast i betydligt mindre omfattning.

Jag har alltså byggt ut med sten i bortre änden, sett som i första bilden. Mycket av det gamla betonggolvet från uthuset har jag krossat och använder som fyll. Skall bli grus på toppen när jag är klar.



Värsta jobbet blev lite överraskande att få bort lecastensgrunden till gaveln på uthuset. Gamla murningar brukar ju inte hålla ihop vidare hårt, men den här gör det. Jag fick gräva och spetta loss hela muren i ett stycke för att sen kunna slå av den med slägga och korphacka.


Där lämnade jag det för idag, konditionen räckte inte för mer släggjobb på en dag.

7 kommentarer | Läst 3283 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Göt lör 11 jun 2016, 21:18
Du sliter hårt, bra jobbat :-BD . Du funderade aldrig på att låna en Cobra.
av totte lör 11 jun 2016, 22:29
Tack, det känns att man gjort nåt. Cobra hade varit bra till lecamuren, men det visste jag inte i förväg. Annars var där inte mycket som behövde spettas, betongolvet är mellan 3 - 4 cm tjockt, utan armering, spricker nästan om man bara hotar med släggan.
av Uvskogen sön 12 jun 2016, 06:31
Hmm, Leca trodde jag var som limmat grus bara!
av lfq sön 12 jun 2016, 10:10
Det blir en fin grund för grusgången, ingen risk att det kommer upp ogräs där i först taget.
av totte sön 12 jun 2016, 21:24
Leca-sten verkar ganska skör när man hanterar den, men den är attan så seg att få isär när den är murad med riktigt bruk, och det var det förstås här. Ja, man skall ju inte klaga på att folk gjort nånting rejält, men det är lite svårt att låta bli i såna här lägen.

Å ogräset kommer nog, det finns gott om nässelrötter och kirskål inbäddat inunder. Det som vill får grönväxa och så kör jag klipparen där så försvinner nässlor och kirskål i alla fall.
av johan eriksson sön 12 jun 2016, 21:55
Blir stiligt när du är klar Totte. Cobra finns att låna här om du skulle behöva vid tillfälle.
av totte sön 12 jun 2016, 22:36
Tack! Bra att veta ifall, även om jag försöker undvika Cobra så långt möjligt.